המתכון לארבע מנות.
המרכיבים.
1 מלפפון.
3 עגבניות בשלות.
1 בצל ירוק.
200 גרם גבינת פטה.
75 גרם זיתים שחורים מגלענים.
לרוטב.
1 שן שום.
4 כפות שמן זית.
1 כף חמץ יין.
חצי כפית אורגנו טרי או רבע כפית אורגנו יבש.
קמצוץ סוכר, מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
א. חתכו את קצוות המלפפון, וחתכו אותו לחצי לאורכו.
הניחו כל חצי כשהצד השטוח כלפי מטע, וחתחו לפרוסות דקות.
ב. חתכו את העגבניות לרבעים, ובזהירות הסירו את הקצוות הירוקים הקצה.
הכניסו את העגבניות והמלפפונים לקערה גדולה.
ג. חתכו את קצוות הבצל, קלפו אותו, וחתכו אותו לרבעים.
לאחר מכן פרסו את הרבעים לפרוסות דקות.
ד. פתחו את אריזת גבינת הפטה ושפכו את הנוזלים, אם יש.
ה. חתכו את גבינת הפטה לקוביות, והוסיפו אותן לקערה.
הוסיפו את פרוסות הבצל ואת רוב הזיתים השחורים.
ערבבו הכל ביחד בידים נקיות.
ה. קלפו את שן השום ומעכו אותה.
הכניסו את שמן הזית, החומץ,השום,האורגנו והסוכר אל צנצנת ריקה (חשוב שתהיה נקיה).
הוסיפו קמצוץ מלח ופלפל, וסגרו את הצנצנת.
ו. ערבבו היטב את הרוטב, שיפכו אותו על פני הסלט, וערבבו הכל בידיים.
לבסוף פזרו למעלה את הזיתים.
המתכון לא מקורי אז אם אתם רוצים את שם הספר אני יגיד.