טוב, Po Zon ביקש ממני לעשות מדריך כדאי קצת לעזור למשתמשים פה
אני מקווה שבעקבות המדריך גם אנשים אחרים יתחילו לעשות פייקים.
נתחיל ממהתחלה:
פייק עושים 80 על 80. מבחינתי זה יכול להיות יותר גדול וכמובן שיותר קטן אבל המאפיין העיקרי של פייק הוא תלת מימדיות, פייק לא יכול להיות דו מימדי.
אתם לא חייבים לצייר את הפייק בזווית, אפשר לצייר יצור שמביט קדימה ומנופף והוא עדיין יהיה תלת מימדי
אתם פשוט צריכים כול הזמן להתסכל על העבודה, לצאת מהזכוכית מגדלת ולהסתכל כשזה קטן
תנסו להשוות את הפייק לספרייטים קיימים, מבחינת זווית מבחינת נפח מבחינת תאורה וכ'ו.
כשאתם מציירים פייקים מומלץ לא להתשתמש בעיפרון (ב"צייר", כמובן) אני ניסיתי עם זה הרבה זמן ולא הלך לי, אז עברתי להשתמש ב"קו":

עם הקו הרבה יותר קל לעשות פייק שיראה טוב מבינת פיקסול.
השלב הראשון - רעיון.
נתחיל בזה: לא כול פייק צריך להיות מבוסס על חיה..
זה יכול להיות מבוסס על כול דבר, חצי מהפוקימונים לא מבוססים על חיות ובדרך כלל לעשות פייק מבוסס על משהו יותר קשה מפייק מקורי לחלוטין.
אתם לא חייבים להתחיל עם רעיון, רוב הפעמים שאני מכין פייקים אני לא יודע מה אני הולך להכין
אני פשוט מתחיל לעבוד וזורם עם מה שיוצא לי באותו הרגע.
במידה ואין לכם רעיון הכי טוב זה לעשות בקשה של מישהו, זה נותן לך איזשהיא מסגרת, אני לדוגמא לקחתי את הבקשה הבאה:
שם הפייק: boze=ball+froze
החיה או הפריט שעליו הוא מבוסס:עיגול
תיאור הפייק (כלל הצבעים של כל דבר שיש לו בגוף): העיגול קפוא, מכאן הצבעים...
ומהראש שלו יצאו כמה קרחונים
סוג הפייק: קרח
בקשות מיוחדות: אין D:
מכאן אני יוצא לעבודה ועובר לצייר.
שלב שני - סקיצה.
בשלב השני אני מצייר סקיצה בעזרת ה"קו", כמו שאתם ואים היא תלת מימדית אפילו בלי צביעה.
הרבה מהבעיה בפייקים בפורום זה שהם קטנים מידי, אסור שזה יהיה קטן - תתפרעו, תנו לדברים נפח
תזכרו כול הזמן לצאת מהזכוכית מגדלת ולהסתכל מרחוק, מה שנראה טוב מקרוב יכול להראות זוועה מרחוק

שלב שלישי - צביעה.
השלב השלישי הוא הצביעה, עוד בעיה שיש בפורום זה שאתם משתמשים בצבעים שהצייר נותן לכם.
תמיד תיקחו צבעים מפוקימונים קיימים, תחשבו באיזה צבע אתם רוצים את הפייק ותמצאו פוקימון עם הצבעים האלו.
אני לדוגמא לקחתי את הצבעים מפוקימון הכלב ים הזה בדור השלישי, חוץ מאת צבע העין שאותו לקחתי מפוקימון אחר (לא זוכר כבר מי
אחרי שאתם דוגמים צבעים ויוצרים סקאלה של צבעים (תמיד יהיו שתיים שלושה גוונים בפוקימון)
בהתחלה אל מצלילים, תצבעו כול חלק בפוקימון בצבע המתאים לו, אני ממליץ על צבע ביניים מהסקאלה שפשוט יסמן
איזה צבע אמור להיות האיבר, אנחנו לא עוד לא מצלילים.

שלב רביעי - הצללה.
בשלב הרביעי והאחרון אנחנו מצלילים.
אני תמיד עושה הצללה מצד שמאל למעלה, לי זה הכי קל ואני ממליץ לכם את זה.
תסתכלו על הפוקימון, את האיברים הבולטים צובעים בצבע בהיר יותר ואת האיברים הפחות בולטים בצבע כהה יותר.
בצד ימין הצבעים יהיו כהים והם ילכו ויתבהרו עד לצד שמאל.
אל תנסה לעשות הצללה סימטרית, תזכרו שיש מקור אור אחד שמגיע מאחד הצדדים, הצללה סימטרית לרוב דופקת את התלת מימד.
והתוצאה הסופית:

גם עכשיו כמו שאתם רואים יש פאקים קטנים בפיקסול
אבל זה נראה כמו פוקימון וזה מה שחשוב. אפשר להבין ממנו את הסוג שלו (למרות שזה לא הכי חשוב) והוא תלת מימדי.
אני חוזר עכשיו לשלב הסקיצה כי זאת הבעיה הגדולה פה, לצייר את הסקיצה התלת מימדית
הינה עוד כמה דוגמאות לפייקים תלת מימדים, לא צבועים ולא מוצללים:

המטרה שלכם זה להגיע למצב שאתם עושים כזה דבר. בלי לצבוע. בלי להצליל.
רק לצייר בעזרת ה"קו" בצייר פייקימון שיראה תלת מימדי.
וזאת המשימה למי שרוצה ללמוד באמת מהמדריך הזה
לכו לצייר, תחשבו על איזשהוא רעיון, לא בהכרח חיה - זה יכול להיות חפץ או משהו דמוי אדם
(מה שכן מומלץ לבחור סוג בסביבות ההתחלה, זה עוזר לתת לכם מסגרת לפייק)
ותציירו כמה סקיצות, לא קטנות ולא סימטריות - גדולות ופרועות (לא יותר מידי כמובן).
בהצלחה לכולם.