לביבות חזה עוף

להלן המצרכים:

חצי קילו חזה עוף טחון
4-5 תפו"א מקולפים ומבושלים במים
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
בערך 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 פרוסות לחם (מרטיבים במים, סוחטים ומפוררים לתערובת)
2 ביצים (לא מבושלות)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית אגוז מוסקט

מועכים את תפו"א במחית של הפירה ומוסיפים את כל החומרים. (כדי לקבל טעם מיוחד, חשוב לא להוסיף תבלינים אחרים כדי לא להרוס.
מערבבים היטב את הכל ומשאירים במקרר לשעה בערך, כדי שייספגו התבלינים.
מחממים שמן במחבת (כמו לטיגון קציצות) ויוצרים בידיים רטובות קציצות מהתערובת. טובלים כל קציצה בקמח רגיל ולאחר מכן מטגנים בשמן חם מאוד משני הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג לספוג את השמן.

ועוד אחד מאותו המטבח:
עוף בגריל
מחממים את התנור מראש, לוקחים כרעיים, שוקיים, כנפיים וכל חלק שאוהבים. מנקים משומן (אני משאיר את העור, זה טעים יותר), פורסים בצל גדול או שניים קטנים לפרוסות דקות.
7-8 שיני שום (כל שן חתוכה לשלוש חתיכות), תפו"א (לפי הכמות שאוהבים, אפשר הרבה או מעט), מקלפים וחותכים לשמיניות.
בצלחת עמוקה נפרדת שמים: 2 כפות אבקת מרק עוף, כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים בערך חצי כוס שמן קנולה ומערבבים את הרוטב (הוא יוצא סמיך). מורחים תבנית במעט מאוד שמן, מניחים את העוף, תפו"א, בצל ושום ושופכים מעל את הרוטב, דואגים לתבל את כל חלקי העוף והתפו"א ברוטב (אפשרי בידיים). מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה. לאחר מכן מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור לעוד חצי שעה לספיגת הנוזלים. יוצא משהו חבל"ז.
(פעם השתמשתי בשקיות קוקי, זה יוצא גם כן טעים מאוד, אבל שיניתי פאזה והחלטתי שאפשר גם בלי וזה יוצא אפילו עוד יותר טעים).


מרק ירקות:
בצלים גדולים חתוכים גס.
3 גזרים חתוכים לעיגולים.
את אלו מטגנים במעט שמן, לא להרבה זמן.
אח"כ מוסיפים
2 תפוחי אדמה חתוכים גס.
מים שיכסו את כל הירקות.
אחרי שהמים רותחים מנמיכים את האש ואחרי כעשרים דקות מוסיפים
כעשר פטריות, שלמות.
כמה חתיכות של דלעת.
שתי בטטות חתוכות לעיגולים.
שני קישואים חתוכים לעיגולים.
ראש שום שלם, כל שן בנפרד וקלופות.
כמה תפרחות כרובית.
שורש (אפשר לקנות שורש של פטרוזיליה, ולפעמים גם שורשים אחרים, הכי שווה - שורש זנגוויל).
תירס ואפונה מקופסא או קפואים.
ברוקולי.
מוסיפים מים שמכסים את כל הירקות, מרתיחים שוב ואח"כ מנמיכים את האש ומבשלים לפחות שעה.
מוסיפים פטרוזיליה, סלרי ואת שאר התיבול (זנגויל, אבקות מרק למי שבקטע, קצת מלח למי שלא שם אבקת מרק, פלפל למי שאוהב חריף).
עוד כמה דקות בישול וזהו.

בעקרון מרק ירקות - ככל שמבשלים יותר הירקות יותר מתפרקים והמרק יותר מסמיך - אז איך שאתם אוהבים.

אפשר כמובן להוציא חלק מהירקות אם לא אוהבים אותם, או לשנות כמויות אם יש משהו שמאוד אוהבים או שפחות אוהבים.

אם אוהבים מאוד סמיך אפשר לחתוך רציני רק חצי מהירקות (נניח יש לכם 3 גזרים אז לחתוך לעיגולים רק שניים) ואת החצי השני להכניס בשלמותו, בשלב בו מוסיפים את התבלינים אתם מוציאים את כל הירקות השלמים ומרסקים אותם במעבד מזון ואז מחזירים למרק, זו דרך נפלאה גם להכניס ירקות שאתם לא כ"כ אוהבים אבל הם בריאים (אצלנו זה ברוקולי שרק ככה הוא נכנס למרק).

מי שרוצה מאוד דיאטטי שלא יטגן בהתחלה אלא ישים רק בתוך מים את הירקות.

(ועוד משהו קטן - הירקות נכנסים לפי סדר התרככותם, את שלושת הקשים ביותר מכניסים קודם שיהיה להם יותר זמן).

כדורי בשר ברוטב עגבניות

חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד בפומפיה גסה
פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי כוס)
כוזברה קצוצה (בערך חצי כוס)
4-5 שיני שום כתוש
1 ביצה
3 כפות קמח רגיל או קמח מצה
1-2 כפות אבקת מרק עוף
פפריקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

מערבבים הכל ושמים במקרר לשעה.

בנתיים בסיר עמוק, מטגנים במעט שמן קנולה בצל קצוץ גס, כשמשחים, מוסיפים 2 קופסאות רסק עגבניות (אני משתמש ברסק של טבע-טרי, הכי פחות כימיקלים וחומרים משמרים למיניהם, אבל אפשר גם ברסק אחר שיש בבית). מערבבים היטב את הרסק עם הבצל, מנמיכים את האש ובזהירות מוסיפים בערך 3-4 כוסות מים רותחים. כשהכל רותח, מוסיפים אפונה קפואה (שרחצתי היטב במים על מנת להפשיר אותה). כמות האפונה תלויה בכמה אוהבים אפונה. אני למשל שם בערך 2 כוסות (לא מדוד). אצלנו אוהבים מאוד אפונה. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה.
יוצרים כדורי בשר מהתערובת, מכניסים לסיר. נותנים רתיחה אחת טובה ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה למשך כחצי שעה עד שעה. יוצא מאוד טעים. אפשר להכין ליד אורז לבן או פירה.

ספגטי בולונז
3-4 מנות:
בצל וחצי, קצוץ די קטן, מופרד היטב
2-3 כפות שמן זית
טיגון נאה, תוך ערבוב כמעט רצוף, עד השחמה של חלק ושקיפות של חלק מהבצל, עוצמת להבה בינונית.
4-10 שיני שום, לפי העדפה, אני שמתי 10 חתוכות ל 2-4 רצועות לאורך, לתוך הטיגון.
ברגע שגם הבצל השקוף מתחיל להצהיב ולפני שמתחיל הידבקויות של השום או שריפה של הבצל, עוברים הלאה:

כ-250 גרם בשר טחון טרי, ביחד 50:50 עוף ובקר או הודו ובקר. אפשר יחס שונה לטובת הבקר...
טיגון (בעוצמה מעט נמוכה יותר, אפשר להנמיך כבר בשלב השום) של הבשר תוך ערבוב מתמיד ופירור הגושים בעזרת ממחה או מזלג.

לאחר שכל הבשר שינה צבע ואיבד את השקיפות שלו מוסיפים עגבניות מרוסקות עם תבלינים (יש אריזות של 400 - 600 גרם לכל מיני חברות, והתיבול משתנה).
אם אוהבים רוטב דליל אז מוסיפים קצת יותר עגבניות ודואגים להחזיר חלק מהמים שמתאדים.
אני אוהב סמיך אז הוספתי ספל מים קרים עם כפית וחצי קמח, יחד עם הקמח הוספתי גם קצת אבקת מרק בצל כי ככה קל יותר לערבב אותה באופן אחיד.

שאר התיבול היה מעט גינג`ר טחון, איזו תערובת תבלינים לדג, טימין, מלח-פלפל, ואורגנו (במקום בזיליקום שלא מצאתי).

מחכים שיבעבע תוך ערבוב, מעבירים ללהבה בעוצמה נמוכה, ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם כחצי שעה עד שעה, או עד שנשברים מהריח המגרה.

כבש עם עלי תה,שזיפים, סוכר ושקדים:
חומרים:
1 קילו בשר כבש כתף או שוק, בלי עצמות
3-4 כפות שמן
1 כוס מים
1 מקל קינמון שבור לפיסות קטנות
1/2 כוס שקדים מולבנים
100 גרם אבקת סוכר לא, זו לא טעות!!!
1 כף קליפת תפוז מגוררת
400 גרם שזיפים שחורים מגולענים
1 כף תה ירוק

אופן ההכנה:
1. חותכים את בשר הכבש לנתחים בגודל של ביס, מקפידים להוריד ממנו את רוב השומן. בוזקים מלח על הבשר ומייבשים במגבות נייר.
2. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את פיסות הבשר עד שהן משחימות מכל הצדדים, על אש גדולה, בשתי נגלות. הבשר משחים תוך 7 דקות מקסימום. מוציאים את הבשר מן הסיר ומנחים בצד.
3. מוסיפים לסיר כוס מים, קינמון, שקדים, אבקת סוכר וקליפת תפוז. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב נמרץ, על אש גדולה.
4. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומבשלים 45 דקות על אש קטנה.
5. בינתיים, מכינים תה ירוק חזק מעלי תה וכוס וחצי מים רותחים. כשהתה חלוט, מעבירים אותו לקערה דרך מסננת וזורקים את העלים. משרים את השזיפים בקערת התה כל זמן שהכבש מתבשל.
6. אחרי 45 דקות מוסיפים לסיר את השזיפים יחד עם התה שבו הושרו, ומבשלים עוד 10 דקות על אש בינונית, בלי מכסה.

קרדיט לאתר נענע10