פשטידת גבינה:
הבסיס:
1.5 כפות קמח תופח
50 גר` חמאה
4 כפות גבינה לבנה שמנה
מלח לפי הטעם
צריך להמיס קודם את החמאה (די ברור..) מערבבים את הכל, צריך לערבב שלא יהיו גושים ומורחים על התבנית המשומנת.

הגבינות:
מערבבים כמה שיותר סוגי גבינות, שמנת וכו` עם קצת מלח פלפל ואבקת מרק עוף (פרוה...) (בקיצור תבלינים לפי מה שטעים לך, כדאי שתטעם קודם, כי לי יצא מלוח מדי הפעם הזאת).

מורחים על הבסיס, מוסיפים גבינה צהובה מגורדת מלמעלה, ומכניסים לתנור על חום בינוני עד שזה מתקשה (אתה יכול לבדוק עם גפרור או קיסם ]

קציפת תות ונענע:
1 חבילת שמנת מתוקה
1 ביצה
1 חבילת תותים (לחתוך קטן)
נענע טריה (אני חתכתי דק, אבל זה מעצבן, כי נשארים עלים בגלידה, אז אולי אפשר לעשות תמצית מאוד מרוכזת של נענע במקום)
להוסף הרבה סוכר (לא יודע כמה, שפוט טועמים תוך כדי)
להקציף את הכל.
ולהקפיא.

קציפת חלבה:
2 שמנת מתוקה (ריץ` או כל דבר אחר)
2 ביצים
1 חבילת חלבה
אפשר גם להוסיף סוכר, אם רוצים, אבל זה די מתוק (אני הוספתי 2 כפות בערך)
צריך לרסק את החלבה, ואז להקציף את הכל. וזהו...
זה יוצא המון, אז אפשר לעשות חצי, אם עוד אין לכם 7 אנשיפ במשפחה

קציצות גבינה ברוטב עגבניות
בערב לפני מערבבים גביע גבינה (אני השתמשתי בחצי אחוז, אבל רק כי לא היו לי 5%), עם גבינה מלוחה (במקרה שלי - שאריות מגבינה בולגרית למריחה ביחד עם שאריות מגבינת לבנה), בעיקרון צריכה להיות כמות זהה משני הסוגים אבל זו לא חובה.

אחרי שערבבת את הגבינות את מוסיפה ביצה וקמח מצות או פירורי לחם, העיסה הסופית צריכה להיות מעט רטובה אבל לא דלילה, אם צריך לדלל ונגמרו הגבינות אפשר כמובן להכניס חלב.

משהים במקרר ללילה.

למחרת מכינים רוטב עגבניות - אני טיגנתי 2 בצלים חתוכים לרצועות ואחריהם חתיכות שום ופטריות חתוכות ואז 300 גר` רסק עגבניות ומשהו כמו 2 כוסות מים.
תיבלתי רק עם מלח ומעט סוכר, בעקרון תעשה את רוטב העגבניות המנצח שלך (מזמן למדתי שלכל בשלן יש אחד שכזה אבל אני יוסיף אחד בסוף).

כשהרוטב פחות או יותר מוכן, מגבירים שוב את האש ומכניסים לתוך הסיר המבעבע כדורים שיוצרים מעיסת הגבינות וקמח המצה, בדיוק כמו שעושים עם כדורי בשר.

אחרי שכל הכדורים נכנסו והתבשיל רתח וגם הושאר כ10 דקות על אש נמוכה (אפשר ורצוי יותר זמן, אבל שימו לב לא לייבש את כל הרוטב) מוציאים ואוכלים לתאבון.

הכי טוב חם, אבל אפשר גם לסחוב לטיול ולאכול קר, פעם אכלנו את זה גם בסנדויץ` עם לחם - זה לא רע בכלל.

רוטב עגבניות:
מטגנים בכך שמן זית וכף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בצל גדול חתוך דק והרבה שום חתוך לפרוסות (אני שמתי ראש שלם).
אחרי שהם מזהיבים מוסיפים חצי קופסה גדולה של עגבניות שרי, חצויות לשניים (את המאוד גדולות חתכתי לרבע).
אחרי שהעגבניות די "נמעכות" מוסיפים קופסא של רסק עגבניות (400 גר`), חצי כוס מים קרים שבתוכם מעורבבת טוב טוב כפית קורנפלור (בשביל הסמיכות), שאריות גבינה שהיו בבית (במקרה הזה - כשלוש כפות קוט`ג, ושתי כפות סמפוניה חמישית בטעם שום) ועשבי תיבול (בזילקום, פטרוזיליה, אורגנו - מה שיש בבית, כמובן שרצוי טרי אבל לרוב יש מיובש...), קצת מלח ופלפל.

לפעמים ברוטבי עגבניות יש צורך להוסיף סוכר, אם הרוטב יוצא מאוד חמוץ, גם מלח עוזר נגד החמיצות, אבל עגבניות שרי הן יותר מתוקות אז לרוב לא צריך במקרה שלהן.

מרק תירס:

פורסים בצל גדול לפרוסות ומטגנים עם מעט שמן בסיר גדול.
מוסיפים קופסת שימורי תירס (או, עדיף - 2 כוסות תירס קפוא), אפשר גם להוסיף שום, אם אוהבים.
מטגנים קצרות ומוסיפים חצי ליטר מים.
אחרי שהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מערבבים בכוס כף קורנפלור וכף קמח תירס, ממלאים את הכוס במים ומערבבים טוב טוב עד ליצירת נוזל אחיד ומוסיפים לסיר.
מרתיחים שוב את המרק, תוך תיבול במלח, פלפל וסוכר (אם השתמשתם בתירס ממותק משימורים אין צורך בסוכר אבל שימו יותר מלח).

אם המרק נראה לכם סמיך מידי הוסיפו עכשיו עוד מים.
אחרי הרתיחה הנמיכו את האש ובשלו עוד 10 דקות.
טרפו ביצה בקערה קטנה, הגבירו את האש והכניסו לאט לאט את הביצה למרק, תוך בחישת המרק במזלג בנקודה בו הביצה נכנסת.
השאירו את האש גבוהה לדקה, כבו והגישו לשולחן.

מאפה פלפלים, בצל וזיתים (ואנשובי למי שאוהב) כל הזכויות, אגב, שמורות לאהרוני המלך:

חומרים:
20 גר` שמרים טריים
2 כפיות סוכר
מים חמימים
4 כפות שמן זית
כפית מלח
4 פלפלים אדומים מתוקים טריים
2 פלפלים אדומים חריפים טריים
1-2 פלפלים חריפים ירוקים טריים (אני שם קצת פחות פלפלים חריפים...)
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קלופות ופרוסות
1 בצל גדול פרוס דק
גבעול רוזמרין, עלים בלבד
מלח ופלפל שחור
20 זיתים שחורים מגולענים וחצויים
8 נתחי פילה אנשובי מושרים במים קרים חצי שעה למי שאוהב.

הכנה:
- שמים בקערית את השמרים, הסוכר, כף מהקמח ומעט מים חמימים. מערבבים ומניחים כ- 20 דק` עד שהתערובת תוססת.
- שמים בקערה גדולה את הקמח, תערובת השמרים, שמן הזית, מלח וככוס מים ולשים לבצק רק אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים קמח או מים. מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים לכשעה.
- בינתיים פורסים את כל הפלפלים לפרוסות דקות וארוכות. מחממים במחבת גדולה את השמן ומאדים את הבצל והשום כ- 5 דק`. מוסיפים את הפלפלים, הרוזמרין, מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כ- 15 דק` עד שהפלפלים מתרככים. מצננים מעט.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את תערובת הפלפלים בשכבה אחידה ומעליה את הזיתים (והאנשובי מי שרוצה). מטפטפים מעל שמן זית ואופים 20-30 דק`, עד שהבצק שחום.
אני מורח על הבצק עצמו קצת טפנד זיתים (זה ממרח זיתים שמורכב מרסק של זיתים שחורים, שמן זית ושום - פשוט מעולה, עושים בכמות ושומרים במקרר, טוב לטוסטים ולסנדוויצ`ים. גם רעיון של אהרוני, אלא מי...?). אפשר להשתמש בבצק גם לפיצה ביתית.
נראה מסובך אבל מתכון פשוט מאוד! יוצא מדהים מהתנור, צבעוני ומדיף ריחות שבכל פעם מחדש אני לא מאמין
שאני אפיתי את זה...

הסנדביץ הטוניסאי המהולל:
לחמניה ארוכה רכה או רבע ככר לחם לבן טרי
1 כף גדושה אריסה (רסק פלפלים טוניסאי)
סלט גזר מבושל חריף או סלט דלעת פיקנטי
1 לימון כבוש קטן, חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה קטן מבושל, קלוף וחתוך לקוביות
1 ביצה קשה חתוכה לקוביות
מעט זיתים שחורים או ירוקים
4 כפות גדושות טונה משומרת בשמן ומסוננת
1 פלפלון חריף כבוש (זה צריך להיות חריף חריף)

עכשיו ככה. ראשית חוצים את הלחמנייה או מוציאים את התוכן הרך מרבע כיכר לחם לבן.
שנית, מורחים את הלחם או הלחמנייה באריסה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומגישים חם וטרי.

עוגת קפה
מסדרים ביסקויטים על התבנית כך שהם מכסים את כולה.
מכינים בכוס קפה מקפה נמס ומים רותחים בלבד (בלי חלב וסוכר), מטפטים את כפית קפה על הביסקויטים.
מכינים שכבה נוספת באותה הצורה בדיוק (מומלץ לשים אחת לאורך ואחת לרוחב, כך יש תחתית שלמה ויציבה יותר).
בקערה מערבבים שמנת חמוצה, 1/2 כוס סוכר, 500 גר' גבינה לבנה, מעט תמצית וניל וקצת אבקת קפה נמס, כשהתערובת אחידה מורחים אותה על הביסקויטים באופן אחיד.
עושים עוד שכבת ביסקויטים באותה הצורה (אבל הפעם רק אחת).
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת פודינג וניל (לפי ההוראות על האריזה) ומורחים על הביסקויטים.
מקררים כמה שעות במקרר ואוכלים בתיאבון.
אפשר גם לעשות ציפוי שוקולדי למעלה.

קרדיט לאתר נענע10