מצרכים
חומרים ל-6 מנות:
1 ליטר גלידה וניל (או כל גלידה אחרת שאוהבים)
1 כוס עוגיות שוקולד שבורות (או כל סוג אחר של עוגיות)
1 כוס אגוזים מסוכרים (פקאן סיני, בוטנים מתוקים ועוד)
1 כוס סוכריות מרשמלו חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס פירות טריים (פירות יער, תותים, תוכן פסיפלורה ועוד)
1 כוס פירות מיובשים (צימוקים, חמוציות מיובשות, מנגו ועוד)
1 כוס קוקוס טחון
לרוטב שוקולד:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
לרוטב טופי:
25 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לרוטב פירות יער:
160 גרם פירות יער קפואים
1/4 כוס סוכר
3 כפות מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית קוואנטרו או ליקר אחר
![]()
אופן ההכנה
1. מכינים רוטב שוקולד: מביאים מיכל שמנת מתוקה לרתיחה (נזהרים שלא תישרף) ומוסיפים שוקולד קצוץ. מכבים את האש ומערבבים, עד שמתקבלת משחה אחידה. שומרים במקרר. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בסיר על להבה נמוכה תוך כדי בחישה.
2. מכינים רוטב טופי: ממיסים חמאה במחבת על להבה נמוכה. מפזרים סוכר על המחבת באופן שווה, מגבירים מעט את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס ומקבל צבע ענברי (לא בוחשים). מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומבשלים כ-5 דקות תוך בחישה, עד שכל גושי הקרמל נמסים. אם יש גושים קטנים שמסרבים להימס, מסננים את הרוטב ונפטרים מהם. שומרים במקרר ומחממים לפני ההגשה.
3. מכינים רוטב פירות יער: מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב פלדה. שומרים במקרר.
4. מגישים קעריות עם רטבים ותוספות, ולכל אורח כוס עם כדורי גלידה.
קרדיט לוואלה