מרכיבים:
160 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
160 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס (165 גרם) סוכר לבן עדין
1 כוס (125 גרם) שקדים קלופים, טחונים דק
2/3 כוס (50 גרם) שבבי שקדים קלויים, קצוצים גס
1/3 כוס (35 גרם) שוקולד מריר מגורר גס

לגאנש שוקולד:
125 גרם שוקולד מריר מגורר גס
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור:
1 כוס (140 גרם) שקדים מסוכרים

תבנית עמוקה בקוטר 22 ס"מ

אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180מעלות). משמנים את התבנית ומרפדים את תחתית והדפנות שלה בשתי שכבות של נייר אפייה.

שמים בסיר קטן את השוקולד הקצוץ ואת החמאה ומערבבים מעל להבה נמוכה לקבלת קרם חלק, מצננים לטמפרטורת החדר.

שמים בקערה קטנה את החלמונים והסוכר וטורפים במערבל (מיקסר) לתערובת תפוחה ובהירה. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים לה, בתנועות קיפול, את קרם השוקולד, השקדים הטחונים, שבבי השקדים והשוקולד המגורר.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בפעמיים. מעבירים את התערובת לתבנית. אופים את העוגה כ- 45 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית 15 דקות והופכים את העוגה על רשת לצינון. הופכים שוב ומניחים לצינון מלא.

בינתיים מכינים את גאנש השוקולד: שמים בסיר קטן את השוקולד והשמנת ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם חלק. מורחים את הגאנש על העוגה ומעטרים בשקדים המסוכרים. משהים את העוגה בטמפרטורת החדר חצי שעה לפני ההגשה.