המוצרים הדרושים:
4 עגבניות אדומות גדולות ורכות חתוכות גס
3 ביצים טריות בטמפרטורה של החדר
3 שני שום כתוש
2 כפות שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף בלי גרעינים בפנים חתוך דק
כף צ'ומה-חריף טריפוליטאי (רק למי שאוהב חריף)
רבע בצל חתוך דק - לא חובה
חצי כפית כמון
2 עלי פיטרוזליה קטנים קצוצים דק
רבע כפית פלפל שחור
כף מלח
חצי כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
מרטיחים את השמן זית,נותנים לבצל והפלפלים להשרף כדקה.
מכניסים את השום ומחכים ששלושת הרכיבים יזהיבו.
להכניס את העגבניות אחרי שסיננתם את המיץ עגבניות (מומלץ לשפוך טיפה לכיור).
להכניס את המלח,כמון,פיטרוזיליה,פלפל שחור,צ'ומה(לבחוש), ואחרי חצי דקה תכניסו את הפפריקה והסוכר.
לבחוש במשך חצי דקה לקבלת תערובת אחידה ולהשאיר את הכל על אש בנונית במשך 3 דקות.
ליצור שלוש שקעים בתערובת ולהכניס את את הביצים בשבירה והטלה לתוך המחבת בצורה שהחלבון
ישאר צמוד לחלמון.
לפני שסוגרים את המחבת ומעבירים לאש נמוכה,מומלץ לשים טיפה מלח על הביצים.
לאטום חלקית את המחבת עם מכסה (שהחלמון יתבשל מהר),ולתת לשקשוקה 15 דקות להתבשל.

קרדיט לאתר בישולים.