מרכיבים:
לכדורי שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
למאפה:
130 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
1/2 כוס (60 גרם) קמח
2 חלמונים
2 ביצים מופרדות
1/3 כוס + 1 כף (75 גרם) סוכר
מעט חמאה
מעט קמח + קקאו
אופן הכנה:
להכנת הכדורים:
מחממים את השמנת, החמאה והמים, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ומקפיאים שעה.
להכנת המאפה:
ממיסים את השוקולד והחמאה מעל אמבט מים חמים (בן מארי), מסירים, מוסיפים את הקמח ואת החלמונים ומערבבים.
טורפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים עם תערובת השוקולד.
משמנים בחמאה ארבעה כלי סופלה אישיים, מערבבים קמח עם קקאו ומפזרים בכלים, מנערים את המיותר (שומר על המאפה מהדבקות).
ממלאים את הכלים עד חצי גובהם בתערובת השוקולד, מניחים מעל כדור שוקולד ומכסים בתערובת שנותרה. אופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוהה (200 מעלות). מגישים מיד.