
חומרים ל-8 מנות:
1 ק"ג (או לפחות 32) תותים חתוכים גס
4 כפיות סוכר
כ-1/4 כוס לימונצ'לו
250 מ"ל שמנת מתוקה + 5 כפות סוכר
1 מיכל דנובה (או 200 מ"ל יוגורט חמצמץ אחר)
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
נענע לקישוט
אופן הכנה:
1. מכינים 8 כוסות/גביעים שקופים.
2. בכל כוס שמים 4-5 תותים חתוכים. מוסיפים לכל מנה 1/2 כפית סוכר ו-1/2 כפית לימונצ'לו. מערבבים בעדינות ומשהים 20 דקות לפחות.
3. מקציפים שמנת מתוקה עם 5 כפות סוכר לקצפת יציבה.
4. מוסיפים לקצפת יוגורט, קליפת לימון מגוררת ואת יתרת הלימונצ'לו. מערבבים בתנועת קיפול ויוצקים לכלי סגור. מעבירים למקרר עד להגשה.
5. מרכיבים את המנה לפני ההגשה: מניחים על התותים כ-4 כפות מקרם היוגורט. מקשטים בתות שלם או בקוביות תותים ועלה נענע.
6. גיוון: מחליפים את התותים בפירות יער קפואים או טריים, במקום לימונצ'לו.
7.אפשר לטפטף על התותים (וגם בתוך היוגורט) כמה טיפות מי ורדים.
קרדיט לאתר אחר