חומרים:
120 גרם חמאה, מומסת
1 כוס סוכר לבן סוגת
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 וחצי בננות בשלות
2 כפות מיץ לימון טרי
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית קינמון
שלושת רבעי גביע שמנת חמוצה
50 גרם אגוזי פקאן סוגת, קצוצים
הכנה:
1. ערבבו היטב את הבננות עם מיץ הלימון בקערה.
2. במערבל חשמלי הקציפו חמאה עם סוכר ותמצית ווניל לשתי דקות.
2. הוסיפו את הבננות למערבל עם החמאה וערבבו היטב.
3. הוסיפו את הביצים, אחת אחת, והקציפו היטב. כעת הוסיפו את הקמח והקינמון ואת השמנת.
4. העבירו את התערובת לקערה והוסיפו את האגוזים הקצוצים. ערבבו.
5. העבירו לתבנית טבעת משומנת ואפו בחום בינוני כ- 30 דקות או עד שקיסם יוצא לח אך ללא פירורים. השאירו בתנור מכובה למשך חצי שעה ואז הוציאו- להגשה או ניתן לשמור במקרר. הגישו עם גלידה, קצפת או אבקת סוכר מלמעלה.
קרדיט לנענע 10.