שקשוקה עם בשר ותפוחי אדמה

מצרכים
חומרים ל-6 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ לקוביות
1/2 פלפלון צ'ילי חריף, אדום או ירוק, קצוץ לקוביות קטנטנות (או לפי הטעם)
500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של כס"מ
500 גרם בשר בקר טחון
300 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
100 גרם רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים
1/2 כוס זיתים, לא חשוב הצבע, מגולענים וקצוצים
1 כוס (או חופן גדול) עלי רוקט
6 ביצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה
1. במחבת רחבה (קוטר של 28-30 ס"מ, רצוי עם ציפוי טפלון ושוליים גבוהים), מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והצ'ילי כשתי דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים-מערבבים על אש בינונית-גבוהה כשבע דקות.

2. מפנים את מרכז המחבת ומכניסים פנימה את הבשר. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לאפור.

3. מוסיפים את עגבניות השרי, רסק העגבניות והמים, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מבושלים (15-20 דקות). מדי פעם מערבבים כדי לוודא שיש די נוזלים והשקשוקה אינה נשרפת. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מפזרים על פני השקשוקה את הזיתים והרוקט, ומערבבים קלות (רצוי להשאיר את הרוקט על פני השטח, כדי שלא יתבשל לגמרי).

5. יוצרים בתבשיל גומות קטנות, ושוברים לתוכן את הביצים. מבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, רק עד שהחלבונים נקרשים והחלמונים נותרים נוזליים. אם צריך, אפשר לכסות את המחבת לדקה או שתיים בגמר הבישול כדי להבטיח קרישה מלאה של החלבונים. הכי כיף לאכול מיד, כשהחלמונים עוד רכים.

קרדיט לבישולים.