ריבת חלב- (Dulce de Leche) הוא ממרח מתוק הנוצר על ידי הרתחה של סוכר וחלב. ריבת חלב משמשת כמרכיב או תוסף
בגלידות, עוגות ומיני מתיקה שונים.
מצרכים :2 כוסות סוכר
2 כפות סירופ מייפל
5 כוסות חלב
אופן ההכנה :
1. בסיר, על להבה נמוכה, ממיסים את הסוכר לקרמל בהיר.
2. מוסיפים את סירופ המייפל, מגבירים את הלהבה ומזליפים את החלב תוך-כדי ערבוב, ממשיכים לערבב לקבלת תערובת אחידה.
2. מנמיכים מאוד את הלהבה ומבשלים ללא מכסה לפחות שעתיים, מערבבים מידי פעם.
3. מורידים מהאש ומניחים לסיר להתקרר. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
קרדיט ל YneT