בטטות עם תפוזים
חומרים:
6 בטטות גדולות
1 מיכל תרכיז תפוזים של פריגת
כוס סוכר חום
100 גרם מרגרינה (עדיף חמאה אם זה לארוחה חלבית)
חצי כוס מים
אופן ההכנה
מרתיחים את הבטטות בסיר עם הרבה מים עד לריכוך חלקי
מורידים מהאש, שוטפים, קולפים וחותכים לרבעים
בסיר על הגז מכינים את הרוטב
מכניסים לסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה
מערבבים עד שהמרגרינה או החמאה נמסה
אפשר להוסיף תבלינים לפי טעמכם - טיפת קינמון, זנגוויל, הל טחון - אבל לא ממש צריך
מוסיפים טיפת מלח רק כדי שידגיש את הטעמים
מסדרים את הבטטות בתבנית פיירקס לא גדולה מדי, כדי שהרוטב יכסה את הבטטות
שופכים מעליהן את הרוטב
מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור חם למשך כשעה
מסירים את יריעת האלומיניום ומניחים להשתזף קצת.