חזה עוף עם פסטה


חזה עוף ורוטב:

מצרכים:
6 חזות עוף דקים
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות עלי טימין
שמן זית

לרוטב:
2 קופסאות עגבניות שרי קלופות
3 שיני שום פרוסות
2 כפות עלי אורגנו
1 כפית סוכר
150 גרם זיתי קלמטה שחורים, מגולענים
כף קליפת לימון אחת
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טרי
20 עלי בזליקום שלמים

אופן הכנה:
- שמים את חומרי הרוטב בכלי חסין חום, מערבבים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לעשר דקות
- בינתיים מורחים את חזות העוף בשמן, טימין, מלח ופלפל ומטגנים להשחמה במחבת טפלון מרוחה במעט שמן זית. כשתי דקות מכל צד
- מניחים את החזות על הרוטב המוכן ומכניסים לתנור לעוד כ-5 דקות בחום של 200 מעלות
- מגישים עם פסטה אורז

פסטה אורז

מצרכים:
2 כוסות ריזוני (פסטה בצורת אורז)
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
עלי מרווה
מלח
פלפל
רבע כוס בזיליקום קצוץ דק

אופן הכנה:
- מבשלים את הריזוני כמו פסטה ומסננים
- מחממים שמן במחבת רחבה עם שום ומרווה קצוצה
- מטגנים את הריזוני כשתי דקות במחבת ומתבלים במלח ופלפל
- מערבבים פנימה את הבזיליקום ומגישים עם חזה העוף


קרדיט לאתר בישולים.