עוף ממולא אורז, כבדי עוף ותבלינים
מתכון של תומר צוק - מומחה בשר ובעלי המעדנייה "חוות צוק". בגלל שקשה לדעת מראש את גודל העוף ואת כמות מילוי האורז שתתאים לו, כדאי להכין כמות כפולה של האורז. כך לא ייחסר מילוי לעוף ואם נשאר - נהנים ממנו כתוספת למנה.
המרכיבים:
עוף שלם (בקשו מהקצב להשאירו עם עור אך נקי מעצמות)
2-1 כפות שמן זית
ענפי טימין או רוזמרין
מלח
פלפל
למילוי:
1 כוס גרגירי אורז לבן
1/4 כוס שמן זית
1/2 בצל קצוץ
4 כבדי עוף, קצוצים גס
חופן נענע קצוצה
3 תמרים קצוצים
3 שזיפים מיובשים
2 כפות סילאן תמרים
2 כפות רכז רימונים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
המילוי: מכינים את האורז הלבן לפי הוראות היצרן.
במחבת עם שמן זית מטגנים מעט את הבצל, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הכבדים ומטגנים 5-6 דקות.
מוסיפים לאורז את הבצל והכבדים ואת שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
ממלאים את העוף במילוי. קושרים את רגלי העוף בחוט לבישול כדי שהמילוי לא ייצא.
שמים את העוף בתבנית, מעסים אותו במעט שמן זית וטימין ולאחר מכן מפזרים עליו את עלי הטימין.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ-30 דקות.
קרדיט ל ynet