שיפודי עוף בבצל ירוק ושומשום [קרדיט לעכבר העיר]


חומרים (4 מנות):
1 ק"ג חזה עוף נקי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש
1 כף שמן שומשום
4 בצלים ירוקים
פלפל שחור
שומשום לבן לא קלוי

הכנה:
בסכין חדה חותכים את העוף לרצועות ארוכות, נגד כיוון הסיבים.
במעבד מזון קטן טוחנים את רוטב הסויה, הדבש, שמן השומשום והבצלים הירוקים, ומתבלים בפלפל שחור.
מערבבים בקערה את רצועות העוף עם תערובת התיבול.
מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר לחצי שעה לפחות, ועד 24 שעות.
משפדים את רצועות העוף על שיפודי עץ. מגלגלים את השיפודים בשומשום, או מפזרים שומשום בשפע על העוף מכל צדדיו.
מרפדים ברדיד אלומיניום תבנית אפייה שרוחבה קטן מאורכם של השיפודים.
מניחים את השיפודים בתבנית, כך שקצותיהם ינוחו על שולי התבנית והעוף עצמו לא ייגע בתחתית.

קרדיט לעכבר העיר.