לזניה חלבית

התמונה לא מתארת איך נראה המתכון
חומרים:
ל- 8 מנות:
1 צנצנת רוטב פסטה פרפקטו עשבי תיבול אסם
1 כפית אורגנו
1 מיכל שמנת מתוקה
5 כפות קמח תופח אסם
2 ביצים
2 גביעי קוטג’
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל
18 עלי לזניה אסם פרפקטו
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
ציוד:
2 קערות בינוניות
כף
כפית
כוס מדידה
תבנית אפיה מרובעת (35X25)
אופן הכנה:
1. שופכים לקערה את רוטב העגבניות, האורגנו, רבע כוס מהשמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת רוטב ורוד.
2. שמים בקערה השניה את הקמח וחצי כוס מהשמנת המתוקה ומערבבים עד אשר אין גושים. אם נוצרים גושים מועכים אותם על דפנות הקערה.
3. מוסיפים את הביצים, הקוטג’, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מפזרים בצורה אחידה על תבנית האפיה 4 כפות מרוטב העגבניות. מסדרים על הרוטב 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שיכסו את כל התבנית.
5. שופכים את תערובת הגבינה על עלי הלזניה ומורחים אותה בעזרת גב הכף בצורה אחידה. מסדרים 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שלא רואים את שכבת הגבינה.
6. שופכים על עלי הלזניה את רוטב העגבניות ומפזרים בצורה אחידה. מסדרים 6 עלי לזניה זה לצד זה כך שלא רואים את הרוטב.
7. שופכים על עלי הלזניה את השמנת שנותרה במיכל. דואגים שהשמנת תרטיב את כל עלי הלזניה. מפזרים את הגבינה הצהובה על העלים.
8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הלזניה כחצי שעה או עד אשר הגבינה נמסה וצבעה הופך לזהוב.