מצרכים
1.200 ק"ג בשר בקר טרי
פלפל שחור גרוס
2-3 בצלים גדולים
חצי כוס שמן לטיגון
חצי כפית מלח
כוס מי סודה
שתי שיני שום
אופן הכנה
את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר. מניחים על מסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף. מצננים. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר, עם "החורים הגדולים" פעם אחת ולא יותר. טוחנים את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר.
מוסיפים מלח ומי סודה, מערבבים – ממש לשים כמו בצק אבל לא יותר מדי – ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות שעתיים. אם רוצים להוסיף עוד מרכיבים, כמו רוטב הברביקיו, מוסיפים יחד עם הסודה, לפני הצינון.
יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים ביד. שפים משתמשים בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים איתה פנקייק וביצי עין.
משתדלים לא לדחוס את הבשר. מסדרים על נייר אפיה ומניחים לנוח שוב, במקרר.
צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, וזהו.
מגישים על לחמנייה, על סלט ירוק – טעים לצלות במקביל פרוסות עבות של בצל ועגבנייה ולהגיש כתוספת.
תהנו פורום פוקימון