*דרוש לוגו*
metal-the dark side of the music
טוב,כאן הנושא הרישמי של אותה מוזיקה ארורה ומקוללת,אותה מוזיקה אפלה קודרת אך אם זאת גואנית.מטאל.
מעט היסטוריה ואיך הכל התחיל:
המטאל התחיל בשנות השיבעים.שלושת להקות המטאל הראשונות הן black sabbath,led zeppelin וdip purpel.
ישנם וויכחוים רבים לגבי מי להקת המטאל הראשונה אך ע"פ דעתי ודעת רבים,להקת המטאל הראושנה היתה כמובן בלאק סבאת'.בלאק סבאת' התחילה את דרכה כלהקת ג'ז צעירה בבריטניה.אם הזמן הם ניגנו את ניצני המטאל שללה יום ואלבומה הראשון היה כמו שמם black sabbath.אלובמם השני paranoid שהיה אלבום מעולה הביא את הסיגנון החדש לתודעה.הזמר המפורסם אוזי אוסבורן התחיל את דרכו כזמר של בלאק סבאת'.אוזי עף מהלהקה לאחר כמה שנים בעיקבות שימוש בסמים.את מקומו החליף רוני ג'ימס דיו הנודע ויחד איתו הם הוציאו את האלבום המעולה heven and hell.לד זפלין,להקה נוספת שהיתה מאוד פעילה החלה את דרכה אף היא בבריטניה,וכך גם דיפ פרפל.אין לי ממש כוח לפרט אז כמה אלבומים טובים של לד led zepelin 1,2,3ו4,ושל דיפ: dup purpel machin head.לאחר מיכן,בשנות השמונים המוקדמות קמה להקה בשם metallica שהביאה איתה את המטאל החדש-trash metal.הטראש מטאל פתח את המטאל לכיוון חדש לגמריי.מהיר אגרסיבי וללא פשרות.הסיגנון דמה מעט לפאנק.להקות משפיעות בסיגנון מילבד מטאליקה הן slayer,megadeth וanthrax.מעט מאוחר יותר,מטאליקה הביא את האלבום השחור(metallica).האלבום השחור פרץ לתודעתיהם של מילינוים והם הביאו את המטאל להמונים באלבום קליט,וכדרך אגב היתמסחרו(צחוק הגורל:בתחילת דרכם הם היו נגד היתמסחרות).באותו עשור קם סיגנון חדש שבא בעיקבות הת'ראש מטאל,דת' מטאל.להקת הדת' הראשונה היא death,שעל שמה ניקרא הסיגנון.הסיגנון מאופין בשירת הגראול,מעין קול בהמתי מגרגר ומפחיד המופק מהסרעפת.עוד להקות דת' הן master ו norvid angel.סיגנון מפורסם נוסף הוא הבלק מטאל שקם בערך באותה תקופה הוא הפוסט ת'ראש מטאל,או כפי שניקרא לרוב גרוב מטאל.ישנם עוד כ28 סינגנות מטאל או יותר,שבחרתי שלא לדון בהם כיוון שאני עצלן ואין לי כוח ליכתוב הכל P=
בנושא זה תוכלו לדון בנושא,להיתנגד לקלל ולישנוא,או לאהוב ליסגוד ולישחוט חתולה B)
מי שירצה אני גם אפרסם פה אלבומים מפורסמים והיסטוריה על הלקות(בהנחה ויהיה לי הכוח ומספיק משעמם לאסוף מידע)