מצרכים
ניתן פשוט להוסיף עוד מספר כפות סוכר.
אין כמו ריח של חלות בבית, ביום שישי עם ריח הבישולים , תענוג אמיתי.
החלות הנ”ל מומלצות בחום רב, טעימות טעימות, רכות ועסיסיות.

שני קילו קמח מנופה
ארבע כפות שמרים יבשים
שמונה כפות סוכר
שתי כפות מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים
חצי כוס שמן

אופן ההכנה
מערבבים יחד את המצרכים היבשים על פי הסדר הרשום
מוסיפים את המים החמימים, לשים מספר דקות עד שהבצק מתחיל להתגבש
מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות
משמנים מעט את פני הבצק ומכסים במגבת מתפיחים עד להכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי
לשים את הבצק מספר דקות ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה
מורחים על החלות ביצה טרופה מהולה במעט מים או שמן
מפזרים עליהם תבלינים לבחירה מכסים ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים במשך כ- 20 דקות
בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני
אופים עד שמשחים יפה, מוציאים אותן מהתבנית ומצננים

טיפים
על מנת לקבל חלות אווריריות במיוחד, לאחר חלוקת הבצק לחלקים המיועדים
לקליעה רדדו במערוך כל חתיכת בצק ליריעה מאורכת בעובי כחצי סנטים
גלגלו כל יריעה לגליל, ועבדו אותו כך שלא יראה קו החיבור שלו
קלעו את החלות מן הגלילים שהתקבלו . בשיטה זו, גם קל יותר ליצור את
הרצועות - הן מתארכות בקלות

לפעמים כשאני יודעת שלא יהיה לי זמן להתפנות ולהכין חלות ביום שישי
בעיקר בימי החורף הקצרים, אני מכינה אותם ביום חמישי ומיד אחרי
שהחלות התקררו עותפים אותן בנייר כסף ובשקית ניילון ומקפיאה
שעתיים לפני הסעודה מוציאים את החלה להפשרה על השיש ולאחר שעה מניחים
אותה על הפלטה עם הנייר כסף לחלופין, אפשר לאפות אותן בחום נמוך 20 דקות
יוצא דנדש

הקפידו לא למתוח את הרצועות בזמן הקליעה אחרת הן עלולות להקרע בזמן האפיה

בנוסף לשומשום ולפרג המסורתיים אפשר להתשמש בסוגים רבים
של תבלינים לפי הטעם וכיד הדימיון אפשר לפזר קצח, זעתר, מלח גס, שיבולת שועל,
גרעיני חמניות קימל, או אפילו לפזר עליהן קמח לבן או קמח מלא

אחרי שהחלה יצאה מהתנור, הניחה עליה מספר מגבות מטבח עד שהיא תתקרר
כך החלה תישמר רכה ואוורירית

כידאי לשמן מעט את הידיים לפני הקליעה - כמו ששמים קרם ידיים

מקור המתכון: מרילין