עוגת ביסקוויטים D:
ישראל אהרוני
מצרכים:
2 חבילות פתי בר (וניל/שוקולד)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
2 יח' שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 כוס חלב להקצפה + כוס חלב לטבילה
1 כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד מריר/חלב
אופן הכנה:
ממיסים את הקפה עם החלב (כוס) וטובלים את הביסקוויטים.
מניחים שכבת ביסקוויטים על תבנית.
מקציפים את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וכוס חלב עד ליצירת קרם/קצפת.
שמים על הביסקוויטים שליש מהקרם ומעל שוב שכבת ביסקוויטים, חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
מסיימים בשכבת הקרם ומעליה מגרדים שוקולד מריר/חלב.
מעבירים לקירור במקרר ו/או במקפיא ליצירת עוגת גלידה.
גיוונים:
• ממיסים את השוקולד ביחד עם כף שמן ושופכים על העוגה (שכבת העוגה העליונה צריכה להיות ביסקוויטים)
• ניתן לגוון עם אינסטנט פודניג בטעם שוקולד/וניל פצפוצים
• לעוגת ביסקוויטים בטעם לימוני, מוסיפים לתערובת הקרם גרד מקליפת לימון אחד
• ניתן להוסיף לתערובת הקרם פירות חתוכים (פירות יער, אפרסקים, מנגו) או להניח אותם מעל העוגה
• במקום ציפוי השוקולד ניתן להכין ג'לי בטעמים שונים ולשפוך על העוגה (אחרי שהעוגה הייתה בקירור)
קרדיט לאתר אחר