המצרכים להכנת 1 ליטר של ליקר ענבים:
800 גרם ענבים חתוכים לרבעים (מגועלנים)
750 גרם סוכר
צנצנת גדולה
בד כלשהו
גומיות.
לוקחים סוכר ומפזרים בתחתית הצנצת.
לאחר מכן לוקחים ענבים ומסדרים (צריך שזה יהיה בשכבות שבכל שכבה שווה לשנייה)
רצוי שהשכבה האחרונה תהיה סוכר.
לוקחים את הבד וסוגרים עם גומיות - חשוב מאוד לא לאטום את זה אחרת זה יתפוצץ בגלל הגזים שמשחררים.
אחת ליום מנערים את הצנצנת כדי שהתחליך יפעל.
בערך אחרי שבועיים לא יהיה סוכר אלא יהיה נוזל סמיך.
לוקחים 200 מ''ל של כוהל 95% (ניתן לקנות בבית מרקחת בסופר פארם)
מסננים את הנוזל הסמיך.
שמים בתוך בקבוק זכוכית (אפשר בקבוקים של שמן רחוצים) את הכוהל
שופכים לפנים את הליקר.
סוגרים הפעם עם פקק (חשוב שלא יהיה בכלל אוויר כדי שזה לא יתחמצן).
מחכים 10 ימים (מינימום) ולא צריך לנער את הבקבוק הפעם.
אחרי 10 ימים יש לנו ליקר ענבים איכותי בנפח של 27% אלכוהול (בנוזל עצמו לפני האלכוהל יש בערך 7% בגלל התסיסה).

קרדיט לנענע אוכל