המתכון באדיבות השף-קונדיטור נועם בבליה


מצרכים:

1 קילו קמח שטיבל מספר 2 (קמח ללחם)
8 גרם שמרים יבשים
25 גר סוכר
550-660 גר מים
22 גר מלח
120 גרם זיתים מגולענים, רצוי מסוג קלאמטה
מעט רוזמרין ובזיליקום יבשים (קורט)


אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר לשים קמח, חצי ליטר מים, סוכר שמרים, רוזמרין ובזיליקום.

2. ללוש 3 דקות במהירות נמוכה, אחרי 3 דקות לעבור למהירות גבוהה לעוד 7-8 דקות.

3. שתי דקות לקראת סוף הלישה, יש להוסיף את המלח והמים בהדרגה, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.

3. להניח מכוסה במקום חמים למשך 40 דקות ולתת לתפוח.

4. להוסיף את הזיתים, ללוש ולכסות לעוד 45 דקות לתפיחה.

5. חותכים לשתי חתיכות שוות (חצי קילו חתיכה)

יוצרים צורת כיכר לחם, מניחים בתבנית אפייה על נייר אפיה.

6. להתפיח במקום חמים כשהבצק מכוסה עד שמכפיל את הנפח שלו, (בערך 40—60 דקות).

7. לאפות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות במשך 35-40 דקות.

8. להוציא ולתת ללחם להתקרר.

לקבלת לחם מבריק וקרום פריך יש לשים ב 25 הדקות הראשונות של האפיה, תבנית עם מיים רותחים בתחתית התנור, לאחר 25 דקות יש להוציא את התבנית.


קרדיט לוואלה