,בלהלבלהבלה בלהבלה קוטל.
----------------------------------------------------------------
במעקב
נתחיל את הביקורת הזאת בביקורת אחרת. בפעם הקודמת, ביקרתי את המשחק של LordAbizi:
Pokemon- Medievel Ages
המשחק קיבל ביקורת לא רעה ( לאלו מכם שלא מסתכלים בעמודים הקודמים), אבל הכיף האמתי במשחק נמצא בתגובות שבו, ולכן:
דוגמא:
אני חייב להודות - ציפיתי ליותר. מה קרה לדקדוק המושלם שהיה בעלילה?דרטיני שולח את האש מהפה שלו, ובמשך כמה שניות אתה רואה את המאמץ שכרוך בכך שהעשן יוצא לו מהאף. לבסוף אתה רואה שהמאמץ גובר על דרטיני והעשן יוצא מהפה שלו כמקודם, העשן מעט מחניק אותו.
תיקון דוגמא:
אני באמת מבין כשאנים מגיבים מהר למשחקים שלהם. אנשים רוצים לשחק ואין להם כוח לחכות להשקיע בתגובה, והתוצאה לא מרשימה.דרטיני משלח את סילון האש מהפה שלו, ובמשך כמה שניות אתה רואה שהמאמץ שכרוך בכך גורם לעשן שחור לצאת לו מהאף. לבסוף אתה רואה שהמאמץ גובר על דרטיני ועשן יוצא מהפה הקטן שלו כמקודם. הוא נחנק מעט.
ננסה עוד אחת, מעמוד קודם.
דוגמא:
אני ארביץ לכם, באמת. כמה אני יכול להגיד את זה יותר? תיאורים תיאורים תיאורים!סקווירטל רץ אל נידורן וקופץ אליו. הוא מנסה להחזיק בגב של ניודרן, אבל זה קטן מדי, והוא מספיק להתיז עליו קצת מים, אם כי לא יותר מדי ואז הוא נופל ממנו. נידורן מתקרב אליו ושורט אותו.
תיקון דוגמא:
אוקיי, אולי זאת מעידה חד פעמית. נקח תגובה מהעמוד הקודם:סקווירטל רץ אל נידורן על הרגליים הקטנות שלו וקופץ אליו. הוא מנסה לתפוס בגב של הקוצני של ניודרן, אבל נידורן פשוט קטן מדי. סקווירטל מספיק להתיז עליו כמות קטנה של מים מנצנצים, אבל נופל מגבו של הנידורן. הנידורן מתקרב אליו במהירות כשהוא על הרצפה ושורט אותו בחוזקה.
עד כאן המעקב להיום:
סיכום חפירה קצר:
התיאורים! אוי, התיאורים! באמת, רק עוד שנייה וחצי של מחשבה על כל תגובה יהרגו אותך?
המשך טוב יכול להיות גם המשך של 2-3 שורות כל עוד אתה מוסיף לו קצת תיאורים ושומר אותו מלא תוכן.
----------------------------------------------------------------
ועכשיו, לקטי-זאת אומרת, ביקורת.
Pokemon - ThePoweroftheThought
משחקו של SysTem
אוקיי. ההודעה המרכזית נפתחת בשם של המשחקת ובלוגו יפה ובולט, שכאילו צועק:
"הידד! משחק תפקידים!"
(אני בעד. + )
עלילה:
העלילה נמצאת במרכז ההודעה, ע"י שימוש מוצלח בכפתור "יישר לאמצע". זה נותן לטקסט כולו צורה מוזרה, אבל ללא ספק גורם לאשליה של אורך, למה שהוא בעיקר הרבה אנטרים.
זה נראה נחמד מרחוק, אבל אם אתם באמת קוראים, זה דיי מציק.
הניסוח:
דוגמא:
דווקא כאן הכותב משתמש באנטרים בצורה נכונה, דבר שיותר מתח שממש ניתן להרגיש בקריאה.העולם כבר לא אותו דבר.
הכל כבר לא נשאר.
עולם הפוקימונים רודף סכנות.
כבר ארבעה מחוזות מאחורינו.
הצלחנו להתגבר על כל מכשול והיו הרבה שעזרו לנו .
ארבעת הפיינל פור כן הפכו לשחקנים רגילים , כל אלה שהצליחו בעבר מתחילים מאפס במחוז הזה הקשה ביותר.
לעומת זאת, הניסוח עצמו קצת לא הולך עם סימני הפיסוק.
תיקון דוגמא:
ואני שונא להגיד לכם שזה חוזר על עצמו. כתיבה לא רעה מהבחינה של יצירת המתח, אבל לא טובה בקטע של סימני הפיסוק והמבנה של משפטים.העולם כבר לא אותו דבר.
שוב דבר לא נשאר.
עולם הפוקימונים הוא מקום רדוף סכנות.
ארבעה מחוזות כבר מאחורינו.
הצלחנו להתגבר על כל מכשול והיו הרבה אנשים שעזרו לנו .
רביעיית האליט הפכו לשחקנים רגילים. כל מי שהצליח בעבר מתחיל מאפס במחוז הזה. המחוז הקשה ביותר.
דוגמא:
בנוסף, ואת זה צר לי להגיד, יש כאן כמה שגיאות של כתיבה מהירה שאפשר לתקן ממש בקלות, רק צריך להעיף מבט שני בטקסט S:אנחנו סו..סוו...מ..כי.כי...כי.םם ע...ל...ל.יך..."
נותק הקשר . הכל מתחיל כאן אתה או את תעברו את המשימות תשמשו בדמיון שלכם , בפוקיומנים ובחרים שסומכים עליכם כל הזמן תמיד תזכרו את זה והפעם אל תשכחו.
אנחנו כאן לקראת 2011 הכנו מחוז חדש אתגרי , הרפאתקני אולי גם מסוכן ששמו מחוז פאובר.
תיקון דוגמא:
אנחנו סו..סוו...מ..כי.כי...כי.םם ע...ל...ל.יך..."
הקשר נותק.
הכל מתחיל כאן. את או אתה תעברו את המשימות, תשמשו בדמיון שלכם , בפוקימונים ובחברים שסומכים עליכם כל הזמן. תמיד תזכרו את זה. במיוחד הפעם.
לקראת 2011 הכנו מחוז חדש. אתגרי, הרפתקאני, ואולי גם מסוכן, ששמו מחוז פאובר.
מה למדנו לפעם הבאה?
להסתכל על מה שאתם כותבים! לקרוא את זה בקול לפחות פעם אחת!
זאת הפעם המיליון שאני אומר כזה דבר. חברה, אין כזה דבר שיש שגיאות בסימני פיסוק או טעויות מהירות אם אתם קראתם בקול רם.
פתרונות:
חזרה על הרקע שוב ושוב: עודפעם. לחזור בקול רם, לקרוא עוד שלוש פעמים בלי לחפף ולתת לחבר שיגיד מה דעתו ויצביע על איזה טעויות או שגיאות עשיתם. כשאתם מפרסמים רקע עם שגיאות מהירות, זה פשוט להגיד שלא בא לכם להשקיע.
מקוריות ותוכן:
המשחק הוא משחק של פוקימון. המקוריות עדיין שווה לאפס. לא, לא אכפת לי שזאת הפעם השלישית שאני אומר את זה.
אני שמעתי מחוז חדש אבל לא ראיתי שום פייקמונים. וגם אם זה מוגזם, זאת הדרך היחידה שבה משחקים כאלה יכולים להתבלט. אני לא צוחק.
הכתיבה באמת לא רעה, אבל למשחק אין שום ייחוד בולט ממשחקי פוקימון אחרים.
ציון לעלילה: 7
בחייך, זה כל מה שהצלחת לחשוב עליו?
טופס ההרשמה
טופס ההרשמה הוא המרכיב החשוב ביותר בסינון של שחקנים ובחירה של הטובים מביניהם. הוא מרכיב חשוב למהלך המשחק ואין לזלזל בו. (אוקיי?! )
כינוי: נחוץ וברורכינוי :
שם :
תמונה/ספרייט :
רקע אישי :
פוקימון התחלתי :
שותף/שותפה :
מד כוח המחשבה :
אחוזי מפה :
תגים:
ציוד :
הערות/הארות :
שם: נחוץ וברור
תמונה/ספרייט : אני אהרוג אותך.
רקע אישי : נחוץ וברור
פוקימון התחלתי : נחוץ וברור בהתאם למשחק
שותף/שותפה : תוספת נחמד למשחק
מד כוח המחשבה : ראו "שותף/שותפה"
אחוזי מפה : כמה גילית מהמפה במשחק.
תגים: נחוץ וברור בהתאם למשחק
ציוד : נחוץ וברור
הערות/הארות : למה לא?
מה חסר לי וכמה זה חבל
נו באמת! תמונה\ספרייט ולא תיאור!? זה כל כך חבל... זה כאילו זה המשחק היחיד בפורום שמזכיר את כול האחרים.
יש לזכור: תיאור הוא מרכיב חשוב מאוד מאוד בסינון שחקנים ובפתיחת הדמיון! ספרייט, לעומת זאת, קל למצוא ולא דורש שום השקעה.
באמת שקיוותי לפורצי דרך מהבחינה הזאת. בפעם הבאה שאני מוצא משחק בלי תיאור אני רוצה בעצמי. לא, ככה אני לא אוכל להמשיך בביקורת.
יותר טוב..אני יורה במישהו אחר!
מה למדנו לפעם הבאה?
לקרוא את הפוסטים הקודמים.
אה, ולקרוא את המדריך של אמיר!
השוואה חזותית - תיאור מול תמונה
http://pokemons.co.il/forum/showthre...F9%E5%E5%E0%E4
ציון לטופס הרשמה (אני רציני לגמרי) : 8
תיאור > תמונה
בהתאם למשחק:
מד כוח המחשבה, טבלת המפה, דבריי הפרופסור, מפת המשחק, אנשים מוכרים/מבוקשים וצוותים
מד כוח המחשבה
תוספת נחמדה למשחק שמטרתה לעודד את השחקנים לפתור בעיות בעזרת כוח המחשבה.
יכולת להסביר קצת יותר טוב, אבל הבנתי את העיקרון.
טבלת המפה + מפת המשחק
מפה היא המקום היחיד במשחק שבו אני מעדיף תמונה.
אני מבין את הקטע עם אחוזי המפה ושאתה לא רוצה לגלות לכולם את הכול כבר עכשיו, אבל זאת לא הדרך למשוך שחקנים חדשים.
אנשים מוכרים/מבוקשים וצוותים
למה? למה לעזאזל? מה השחקנים המסכנים האלה עשו לך? הם רק נכנסו לנושא! הם ילדים קטנים!
ואתה רצחת או-זאת אומרת, שמת דמויות מהסדרה. רד לכאפת שטו-זאת אומרת, מינוס למקוריות. -
שלב הבונוס ודעה אישית
המשחק נראה במבט ראשון כמשחק פוקימון ממוצע ומעצבן. אני מצטער, אבל אם הבחירה הייתה בידי, אחרי סקירה ראשונית הייתי בוחר משחק מקורי יותר.
ובכל זאת - שום דבר לא הוחלט עד שלא ראינו את התגובות של השה"מ-הנ"ל!
משחקי פוקימון כמו הבא הם משחקים נפוצים ולכן לא הורשמתי. בכל זאת, המשחק כן יוצר אווירה מסקרנת, ולכן אחכה עם הציון עד שאראה את התגובות של השה"מ ואת מהלך המשחק עצמו.
ציון כולל: 7 במדד אמיר (ציון זמני)
המשחק לא הרשים אותי, ולכן אחכה עד המדור הבא של -במעקב עד לנתינת הציון הסופי.
ביקורת: ניטרלית!
-------------
SysTem- אתה מוזמן להשקיע פתאום באופן דרסטי בהמשכים במשחק שלך ולקוות לביקור טובה.
בפרקים הבאים של "אמיר שליטע":
מדור מורחב של "-במעקב" על התגובות וההמשכים במשחקו של SysTem!