ז'אנר,מתח,פעולה
ציון:8.2 מקום 146 ב-imdb
אורך:111 דקות
שפה:אנגלית,יפנית,צרפתית
מדינה:ארצות הברית
שנה:2003
במאי:קוונטין טרנטינו
תאריך יציאה לקולנוע בארץ: 30/10/2003
תאריך יציאה לקולנוע בחו"ל: 10/10/2003

דעה אישית-סרט שראיתי פעם ראשונה בגיל צעיר ולא הבנתי כלום מהסרט,אבל אחרי כמה שנים טובות שרציתי לעשות לעצמי ריענון של הסרט הפשוט אדיר הזה,קודם כל טרנטינו הגדול ביים וכתב את הסרט,הסרט הפעולה הכי משובח שראיתי בשנים האחרונות,מלא דם,אקשן,פעולה,סרט פשוט מרתק,הפס קול המושלם והמופלא שלו פשוט כבש אותי אין ספק שזה הפס הקול הכי מושלם ששמעתי ביחד עם ספרות זולה,כבר על ההתחלה של הסרט יש מכות,סכינים מתעופפים,זכויות נשברות ומתרסקות ואין אפשר שלא לשבח את המשחק הגדול של אומה תורמן השחקנים אולי המוכשרות ביותר בעולם,סרט שיש בו הכל קומדייה,מתח,אקשן,הרבה מאוד דם,סרט שנכנס לטופ 10 שלי והוא מדורג כרגע במקום ה-7 או ה-8 אני כבר יחשוב על זה חחח,סרט פשוט חובה מי שלא רואה הוא מפסיד את הסרט בין הגדולים שיצאו אי פעם 10/10 ציון סופי שלי.

תקציר:
אומה תורמן מגלמת את 'הכלה', מתנקשת סדרתית שחברה בארגון פשע בינלאומי ומסועף, בהנהגתו של ארכי נבל מטורף שנקרא ביל.ביום חתונתה, כשהיא בהריון מתקדם וניצבת נרגשת בפני עשרות מוזמנים, ביל מחליט לסגור איתה חשבונות ישנים, ובמהלך של בגידה מזעזעת יורה בראשה, לא לפני שהוא וארגונו טובחים בחלק ניכר מהאורחים במקום.חמש שנים אחרי, 'הכלה' מתעוררת מהתרדמת הארוכה שנפלה אליה, מגלה כי איבדה את הילד שהיה בביטנה לאחר ניסיון חיסולה, וכשמטרה אחת עומדת בפני עיניה - להרוג את ביל ויחידת המתנקשים הקטלנית שלו.לאחר שהיא שבה לעמוד על רגליה, היא מתחילה במסע נקמה אכזרי במיוחד נגד המתנקשים הרבים ששוכר מנהלה לשעבר, טובחת בהם אחד אחד, כשהיא משאירה את ביל לסיום המדמם.מפסדינה לאוסטין וטוקיו, 'הכלה' משאירה אחריה נתיב של הרס, אך האם תצליח לבסוף להרוג את ביל, האיש שחיסל את חלמותיה ?זו גרסה שהופצה ביפן הכוללת מספר דקות שלא נראו על המסכים.