פרק 1: מתקפה לא ברורה
יום שלישי, עוד יום של פגישות והכנות, שוב הם נכנסו לתוך חדר המקלט וירדו במדרגות הישנות שהיו מלאות בקורי אריאדוסים. לבסוף הם הגיעו אל האולם הגדול, הוא היה ישן, הרצפות היו שבורות והצבע של על הקירות התקלף.
הנערים הביטו זה בזה, ואז אחד מהם פנה לכיוון דלת אחת ופתח אותה, וממנה הוא התחיל להוציא כיסאות, אחריו הגיעו גם הנערים האחרים ועזרו לו, לבסוף בשעה ארבע אחר הצהריים בדיוק כולם כבר ישבו על הכיסאות והביטו לכיוון אחד הקירות שיהיה ליד המדרגות.
הזמן חלף ולבסוף הדלת נפתחה ונשמע רעש של המפגש בין נעליים למדרגות הבטון הישנות, הרעש התקרב ומהמדרגות ירד איש מבוגר,רוב פניו היה שעיר, זקן ארוך ירד מראשו, וכובע הסתיר חלק משערו, נראה שהוא לא התרגש לראות את כל הנערים. האיש אחז בתיק שחור שנראה כמו מזוודה אבל הוא היה עשוי מעור, הוא פתח את התיק והוציא ממנו מכשיר בלתי מזוהה שנראה כמו פלאפון ועבר בין הנערים וחילק אותו.
ואז אחרי שהוא סיים לחלק את המכשירים הוא ניגש לקיר שעליו הסתכלו כל הנערים.
"שלום לכולם, זה המפגש החמישי שלנו, אני יודע שאחרי הרבה הסברים הגיעה היום הגדול שלכם, המלחמה בעיצומה ואתם בני הנוער האחרונים שנשארו בעיר הזו, או בכלל בארץ הזו, הצלחתי להסיג לכם כמה מהם, זה היה קשה, נפצע בגלל זה, אבל אני מאמין שזה ישמש אתכם בעתיד." אמר האיש המבוגר.
הוא פתח שוב את התיק שלו ושלף הפעם שק גדול, ובתוכו נראה כאילו יש כדורים, הוא עבר שוב בין הנערים ונתן לכל אחד מהם כדור אדום לבן מוזר, ושוב אחרי שסיים לחלק את הכדורים חזר אל הלוח.
"בכל פוקדור שקבלתם יש פוקימון, הפוקימון הזה יעזור לכם, היום מנצלים את הפוקימונים המסכנים, אבל אני מאמין שאתם תשתמשו בהם בצורה נכונה מאוד" אמר האיש המבוגר.
לפתע בלי להתריע נשמע פיצוץ חזק מאוד ודלת הכניסה של המקלט עפה על הקיר, ותוך שניות נכנסה למקום חבורה של אנשים עם בגדים בצבע ירוק ולכל אחד מהם היה נשק, הם ירו על האיש המבוגר ופגעו בראשו והוא מיד נפל על האדמה, ואז הם החלו לירות לכל מקום, הנערים קמו במהירות מהכיסאות שלהם והחלו לזרוק את הפוקדורים שהם קבלו, ומהם יצאו הפוקימונים שהם קיבלו, כולם הוציאו את הפוקימונים, כאשר החל הקרב בין החיילים בעל הרובים לנערים תפס אחד הנערים בעל השער החום ועל הסווצ'ר הכחול את אחד הנערות בעלת השער הבלונדיני, הנער שתפס את ידה של הנערה הוא זה שפתח את הדלת של החדר שבתוכו היו הכיסאות הוא והנערה רצו במהירות אל אותו החדר, ותוך שניות הם נכנסו עליו ונעלו את הדלת, החדר היה קטן ובתוכו לא היה כלום מלבד ארון ישן וחלוד שיו עליו כמה כתמים כחולים מצבע הישן שלו לפני שהוא החליד, לפתע הנער שלך מהכיס שלו צרור מפתחות והחל להכניס מפתח אחרי מפתח לתוך מנעול הארון, אבל נראה שאף מפתח לא פתח את הדלת.
לפתע הדלת של החדר שבו היו הנערים נפרצה בחוזקה ובכניסה עמד אחד החיילים, הוא אחז ברובה וכיוון אותו אל הנערה.
"עמדו במקום ואל תזוזו." אמר החייל, ולפתע הנערה שלפה את הפוקדור וזרקה אותו במהירות.
"תעזור לי בבקשה, תקוף את החייל" צעקה הנערה כאשר זרקה את הכדור ומהכדור יצא פוקימון דמוי דמוי חתול בצבע כחול, הראש שלו היה בחלק התחתון בצבע לבן ובחלק העליון בצבע חול, הזנב הלבן שלו זז מצד לצד, ועיניו הירוקות זהרו.
הפוקימון ראה את החייל וישר תקף אותו באקדח מים, החייל המופתע חטף את המכה ועף במהירות אל הקיר שממול לכניסה לחדר.
לפתע הנער פתח את הדלת של הארון, אבל במקום שיהיו מדפים בתוך הארון, הוא בעצם היה פתח ליציאה מהמקלט, נראה שזה סוג של מרתף חשוך.
הנער תפס את ידה של הנערה והוביל אותה אל תוך הכניסה של אותו המרתף, הנערה הביטה אל דלת הכניסה לחדר וראתה את חבריה נהרגים מול העיניים שלה על ידי החיילים.
שנייה אחת לפני שהם החלו לברוח המקום הנערה החזירה את הפוקימון לפוקדור, והנערה והנער החלו לברוח מהמקום בריצה, הם רצו בתוך המערה, כולה הייתה לחה מאוד, ולפתע הנערה החליקה.
"טליה אין זמן לעצור עכשיו חייבים לברוח" אמר הנער ותפס את טליה בעלת השמלה הוורודה שהתלכלכה מהלחה שהייתה במקום והרים אותה מהרצפה.
השניים רצו ולפתע הם שמעו רעש התקרב מאחוריהם, לפתע הנער הבחין שהחיליים רודפים מאחריהם.
"עצרו עכשיו" צעק אחד החיילים שרדף אחריהם, טליה והנער המשיכו לרוץ ולפתע החיילים החלו לירות אליהם, בגלל המרחק הכדורים לא פגעו באף אחד, וכעבור רבע שעה של ריצה השניים הגיעו למן יציאה מהמערה, אבל הם ידעו שזה עדיין לא הזמן לעצור, החיילים עדיין רודפים אחריהם.
לפתע הנער הרגיש שמשהו רוטט לו בכיס, ותוך שניות הוא שלף מהכיס את המכשיר שהאיש המבוגר נתן לו, שהיה דומה לפלאפון, במסך המכשיר היה כתוב "התקבלה הודעה חדשה".
הנער לחץ על אחד הכפתורים לראות מה כתוב בהודעה.
"תפגשו אותי בבית מספר 21 ברחוב היהלום". הנער הביט על טליה במבט מפוחד.
"מיכאל מה קרה?" שאלה טליה כאשר גם היא נראתה מבהולת מפרצופו של מיכאל.
"זה פרופסור מייקל, הוא שלח לי הודעה לפגוש אותו בבית מספר 21 ברחוב היהלום" אמר מיכאל, לפתע הוא שם לב שמצורפת להודעה עוד משהו, הוא לחץ על הכפתור במכשיר ולפתע הופיעה מפה שמובילה לבית.
"רגע זה לא הבית של.." טליה החלה לומר ולפתע על פניה עלה מבט המום
"כן זה הבית הזה" אמר מיכאל ונראה שהוא התחיל לרעוד בצורה מוזרה.