מתכון לעוגת גבינה
16 מנות, בכל מנה 150 קלוריות
חומרים:
- 1 ק"ג גבינה 5%
- 1 שמנת חמוצה 9%
- 4 חלמונים
- 3/4+1/4 כוס סוכר
- מספר טיפות תמצית וניל
- 2 כפות שטוחות קמח תופח
- 4 חלבונים
הכנה:
- מקציפים ביחד גבינה, שמנת, חלמונים, 3/4 כוס סוכר ותמצית הווניל
- מוסיפים את הקמח
- מקציפים בנפרד את החלבונים ביחד עם ה-1/4 כוס סוכר
- מוסיפים את הקציפה החדשה לקציפה הראשונית
- אופים 35 עד 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-°180 צלזיוס
- משאירים את העוגה בתנור כבוי לעוד 10 דקות
טיפים:
- רצוי לסנן את הגבינה במסננת דקה כשעתיים לפני ההכנה
- כשמוציאים את העוגה מהתנור-להעביר סכין בין העוגה לדופן התבנית
- רצוי לצנן היטב את העוגה האפויה במשך לילה שלם לפני ההגשה
- אפשר לפזר אבקת סוכר על פני העוגה המוכנה
הערה: להקצפות, להכנסת העוגה לתנור ולהוצאתה-חובה להיעזר במבוגר! בהצלחה!- מתכון זה נלקח מאתר קל אור