המסע בצד האור
----------------------
פרק 1 - מעקבזורוא, פוקימון השועל השחור, התרוצץ סביב אדם בפסיעות קטנות ונמרצות והשמיעה קולות זעם. משהו הטריד את מנוחתו של פוקימון השועל. אדם וזרוא טיילו על הר פוג'יטסו כבר שלושה ימים בלי לראות נפש חיה מלבד אחד את השני. שניהם כבר מאסו מהשביל הסלעי, הצר והמכאיב שבו הלכו מספר שעות, ושמש הקיץ הלוהטת לא הקלה עליהם כלל. פרוותו השחורה של זורוא בהקה בקרניים החזקות ונראתה חמה וספוגת זיעה.
אדם הסיר את כובע הקש המונח על ראשו, וניגב את הזיעה ממצחו. "כמה כבר אפשר לטפס?" שאל את זורוא שהביט בעיניו הכחולות בתמיהה, ונראה כאילו מבין כל מילה ומילה. "אתה בטוח שאתה לא רוצה להיכנס לפוקדור? יהיה לך הרבה יותר קל ככה." אדם הוציא את הפוקדור של זורוא מהכיס, אבל מיד כשראה את הכדור האדום הוא נרתע ונהם נהמת כעס.
לא משנה כמה פעמים ניסה, הוא לא הצליח לשכנע את הפוקימון שלו להכנס לפוקדור. זורוא הוא פשוט לא פוקימון של פוקדורים, הבין אדם בייאוש, והכניס את הפוקדור בחזרה לכיסו.
הם המשיכו ללכת זה לצד זה בחום הקופח וברגליים כואבות. לפני שיצא אדם למסע, הוא ידע היטב שייאלץ להמצא במצבים פיזיים לא נעימים כמו זה. הוא הכין את עצמו רבות לרגעים פיזיים כאלו ועשה אימונים רבים, בין היתר בחדר הכושר, על מנת לחזק את גופו. הוא בנוי היטיב מבחינה גופנית – הוא גבוה ושרירי, בעל עור שזוף ושיער שחור וקצוץ למחצה. בשל החום הכבד ששרר בתקופה זו בקיץ, בגדיו היו מינימליים ביותר – גופיית סבא פשוטה ולבנה, ג'ינס קצר שגזר בעצמו המוחזק על ידי חגורה חומה דקה, נעלי טיפוס כבדות, וכמובן כובע הקש האופנתי שלו.
עם הזמן ההליכה לא השתפרה, אבל הפסגה התקרבה והתקרבה. ואז הוא ראה מרחוק, בפעם הרביעית מאז תחילת המסע שלו, את הדמות שקיווה כי לא יראה שוב. אדם הסתכל מעבר למידרון שהיה למרגלותיו. הוא אימץ את עיניו כדי לוודא שהוא לא טועה, אבל הצעיף הדקיק שהתנפנס באמצע הקיץ לא הותיר מקום לספק – זה היה הדמות האנושית שעוקבת אחריו כבר מספר ימים. הפעם האחרונה שהוא ראה אותו, הייתה לפני יומיים בדיוק, ומאז האמין שהוא כבר איבד אותו. אבל לא, הדמות המשיכה לעקוב אחריו אפילו עד פסגת הר פוג'יטסו, תמיד מתצפתת עליו מרחוק, עורבת לו ומשגיחה עליו.
הדמות המטושטשת היא הדבר האחרון שצריך להתעסק בו, חשב אדם. הוא נמצא על ההר יותר מדי זמן, ובקרוב לו ולזורוא ייגמרו המים. הוא חייב לרדת מההר הזה מהר ככל האפשר, ובדרך גם לגרום לאיש שעוקב אחריו לאבד אותו. "קדימה זורוא, אנחנו חייבים למהר." אמר לפוקימון שלו, ושניהם המשיכו ללכת בקצב מוגבר.
השמש הייתה בדיוק באמצע השמים. אחרי שעות רבות של הליכה, אדם וזורא הצליחו להגיע סוף כל סוף לפסגת ההר. ההקלה הייתה עצומה, והרוח שלא נחסמה על ידי דבר, פגעה בפניו בקרירות ובידרה את שיערותיו של זורוא. הנוף מהפסגה היה מדהים – מצד אחד, העיר הענקית וורהולד ממנה הוא התחיל את מסע הפוקימונים שלו, ובה הוא גר כל חייו. ומהצד השני, יער עבות ופראי שתפס את כל הנוף הצפוני ממנו, ונראה כמו מרבד אין סופי של עצים ירוקים. הדמות בעל הצעיף לא נראתה באופק.
נהמות קטנות של זעם נשמעו מכיוון זורוא. "מה יש?" שאל אותו אדם, ובדיוק כשהאות האחרונה יצאה מפיו, הוא הבין על מה זורוא נוהם.
במרחק של עשרה מטרים ממנו, עמד פוקימון מעופף כחול וקטנטן, בעל רעמת נוצות לבנה על ראשו. ממרכז מצחו הזדקרה נוצה ארוכה ומרשימה בגווני אדום ולבן. הפוקימון נראה עסוק בניקוי נוצותיו על ידי מקורו, והוא לא שם לב לנוכחותו של אדם וזורוא. הוא זיהה את הפוקימון הזה בשם וואשיבון. וואשיבון הוא פוקימון נדיר מאוד באיזור הזה, ומאז החל לעלות על הר פוג'יטסו קיווה אדם לראות אותו.
"זורוא, אני רוצה שתעזור לי ללכוד את הפוקימון הזה," לחש לפוקימון השועל שלו, שבתגובה עיניו הצטמצמו ותנוחתו הפכה לתנוחת קרב. "זורוא, תתקוף בחבטות זעם!" פקד אדם בלחש על מנת לשמור על אלמנט ההפתעה.
פוקימון השועל החל לרוץ לכיוון וואשיבון שעסק בניקוי נוצותיו ולא הבחין בסכנה המתקרבת. זורוא פגע בגופו השברירי של הפוקימון בחבטה חזקה של גופו, ופוקימון הציפור עף מספר מטרים ממקומו. וואשיבון התעופף באוויר ונראה נחוש להחזיר מתקפה כלפי זורוא. וואשיבון החל לדאות באוויר וצלל אל זורוא המשקיף עליו. כנפו של היריב פגעה בזורוא והוא הועף לאחור בצווחת כאב. המכה הייתה ישירה וכואבת, ולזורוא לקח מספר שניות לקום על רגליו בחזרה. וואשיבון ירד לכיוון האדמה בצלילה על מנת לתקוף שוב את זורוא.
"זורוא מהר, אנחנו חייבים לנצח את הוואשיבון הזה!" קרא אדם. "תשתמש בהתקפה עמומה!" פקד.
לפי פקודתו של אדם, זורוא נעלם בפתאומיות, ווואשיבון פספס את המתקפה. הפוקימון השועלי הופיע באותה פתאומיות שבה נעלם, ופגע בפוקימון המעופף בחבטת ראש חזקה שהפיצה גלי אפלה שחורים. וואשיבון התרסק על הרצפה, וזורוא נחת על ידו.
"זורוא, גמור אותו עכשיו עם שריטות!"
זורוא שלף ציפורניים קטנות מרגליו ותקף את וואשיבון בפראות ובלי הפסקה, עד שהיה ברור לשניהם כי הקרב הסתיים. הפוקימון המעופף שכב על הרצפה בדממה, כנוע לחלוטין אך לא מעולף. וואשיבון הביט באדם בעיניים בוהקות ושקטות, ורגש חזק של חמלה געש בליבו. הוא שנא לראות פוקימונים מובסים בקרב, הוא שנא לראות את הכאב בעיניו של וואשיבון.
הוא שלף פוקדור ריק מכיסו, וזרק אותו על הפוקימון ששכב באומללות על האדמה. הפוקדור נחת על וואשיבון, ואור בוהק ואדום כלא את הפוקימון והכניס אותו אל הפוקדור. הכדור האדום זז מצד לצד מספר שניות, ואז נעצר בדממה.
את מקומו של רגש החמלה והכאב שמילא את ליבו של אדם עד לפני רגע החליף רגש של שמחה והתרגשות. וואשיבון הוא פוקימון שהרבה מאוד מאמנים היו הורגים בשביל שיהיה להם. ומעבר לזה, זה הפוקימון הראשון שהוא אי פעם לכד. אדם התקרב אל הפוקדור והרים אותו מהריצפה. הכדור הרגיש קריר בידיו, וגאווה עצומה גאתה בו כשהוא שם את הפוקדור על חגורת המאמנים שלו. כעת הוא הרגיש יותר מאמן מתמיד.
לפתע, שמע אדם קול צעדים מאחוריו. "לא רע בכלל," אמר ילד בעל צעיף משי קייצי ודקיק ביותר שהתנפנף ברור פסגות ההרים בקלילות.
זה היה הדמות שעקבה אחריו במשך הימים האחרונים, וכעת הוא ראה אותו מקרוב מאוד. החשש מהמפגש עם הדמות שעד כה הייתה רחוקה ובלתי ניתנת לזיהוי התפוגג לחלוטין. הנער שעמד מולו היה צנום, ממושקף, בעל שיער בלונדיני עם תסרוקת פטרייה, ונראה כבן שתים עשרה לכל היותר. עורו הלבנבן השתזף בשמש הקייצית והקופחת והפך לאדמדם-שרוף.
אבן ירדה מליבו של אדם.
"מאוד התרשמתי מהיכולת של זורוא שלך. והפוקימון שלכדת נראה גם הוא מדהים!" אמר הילד הבלונדיני שמולו.
אדם התעלם ממה שאמר הילד. "אתה יכול להסביר לי למה לעזאזל עקבת אחריי במשך הימים האחרונים?" שאל אדם בקול תקיף, וידע שהוא נראה ונשמע מאיים כלפי ילד הקטן ממנו בכמה שנים.
להפתעתו של אדם, הילד נראה רגוע לחלוטין, אך מבוייש. "לא עקבתי אחריך. גם אני מאמן פוקימונים, והתחלתי את המסע שלי בדיוק כמוך. בסך הכל החלטתי לטפס על ההר." הוא אמר וקולו נשמע כמו ילד קטן שממציא סיפור לאמא.
"ללכת בדיוק באותה דרך שמישהו אחר הולך בה, ועוד להסתתר, נקרא לעקוב אחריו," העיר אדם בציניות, ושוב רגש החמלה התערר בו, הפעם כלפי המאמן הצעיר. אדם הבין היטב למה הילד עקב אחריו – הוא בסך הכל בן שתים עשרה, ואיכשהו נפל פוקימון לידיו. אין לו ביטחון לצאת למסע פוקימונים לגמרי לבדו, ולכן כשהבין שגם הוא יצא למסע, החליט לעקוב אחריו.
"קוראים לי אדם מקווין," הציג את עצמו, "והזורוא הזה שלי. התחלתי איתו את המסע. מי אתה?" שאל אדם בניסיון להרגיע את הרוחות.
התוכנית של אדם הצליחה, והילד נראה נלהב ביותר מההתענינות של אדם. "אני מארק ג'ייקובס," ענה בשמחה. "אני גם באתי מהעיר וורהולד, מהצד הצפוני של העיר."
"מהצד הצפוני?" שאל אדם, ולא בכדי. העיר וורהולד החחלקה לשניים: הצד הצפוני והצד הדרומי. הצד הצפוני היה איזור המגורים של האנשים העשירים והעמידים, אלה שיכלו להחזיק ולממן לעצמם בית כמו שצריך. הצד הדרומי היה של האנשים העניים יותר, ורובם גרים בבניינים מוזנחים, בתנאי תברואה גרועים, בצפיפות ובעזרה ממשלתית פעוטה ביותר. אדם בא מהאזור הדרומי.
"כן הצפוני. קיבלתי את הפוקימון שלי מההורים. תמיד חלמתי לצאת למסע פוקימונים, אז הם נתנו לי פוקימון מתנה ליום ההולדת. הנה תראה," מארק שלף פוקדור מחגורתו, וזרק אותו לאוויר. הפוקדור נפתח והאור האדום נחת על הרצפה.
פוקימון כלבי וקטנטן בגודל של זורוא הופיע על הרצפה. פניו של הפוקימון היו מכוסות בפרווה בצבע קרמי, וגופו בצבע חום-אדמדם בהיר. הפוקימון נראה ידידותי ביותר ומאושר מאוד לראות את מארק. הוא נצמד לרגליו והתחכך בניסיון לגרום למאמן שלו ללטף אותו. "קוראים לו יוטרי. הוא לא כל כך חזק עדיין, הוא בקע מביצה רק לפני מספר שבועות."
"חמוד," אמר אדם, שלא רצה להעליב את הילד. הוא לא הבין איך הורים מרשים לילד עם פוקימון חסר תועלת שכזה לצאת מהבית למסע פוקימונים. הוא לא יוכל לשרוד זמן רב בדרכים המסוכנות.
מארק הרים את הפוקימון שלו על שני ידיו וחיבק אותו בעוצמה. יוטרי, הפוקימון הכלבי, נראה מאושר וליקק את פניו של הבעלים. "תגיד," התחיל מארק, "תסכים לעשות איתי קרב פוקימונים? עוד אף פעם לא יצא לי להלחם עם יוטרי. מאוד הייתי רוצה לנסות."
השאלה הפתיעה את אדם. הוא מאוד רצה לסרב, ולא להשפיל את מארק, אבל הוא גם לא רצה להיות מגעיל אליו. "כן, אין בעיה, אני אשתמש בזורוא" ענה לו.
"יופי!" קרא מארק, "צא יוטרי, אני בוחר בך לקרב!" הוא נראה נלהב ביותר, וכמוהו גם יוטרי, שקפץ מידיו ונחת על הרצפה בקלילות.
המשך יבוא...
----------------------