הקדמה: עוגה טעימה במיוחד, אפשר להכין עם או בלי הקוקוס לפי הטעם. אני ממליץ עם.
בנוסף, כדי להכין בתבנית קפיצית, כדי שיהייה קל להוציא את העוגה ולהעביר לצלחת הגשה.
עוגה לא הכי פשוטה, מומלץ להכנה למי שכבר הכין כמה עוגות.
חומרים:
למקצפת
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1/2 2 כוסות פתיתי קוקוס(מומלץ), ניתן 1/2 כוס פיצפוצי שוקלוד במקום.
למלית
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות אבקת קקאו
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפיות חלב
100 גרם חמאה
5 חלמונים
לציפוי
1 מיכל שמנת לקצפת (250 מ"ל)
2 כפות סוכר
3 כפות פתיתי קוקוס קלויים(לא חובה)
קוביות שוקולד או ופל מצופה
חמאה לשימון
אופן ההכנה
-מחממים תנור בינוני(180 מעלות בערך)
-מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת
קצף יציב.
-מקפלים את פתיתי הקוקוס או פצפוצי השוקולד אל הקצף. משמנים את התבנית, יוצקים אליה את
הבלילה ואופים כ-35 דקות. *טיפ: בשביל לדעת אם המקצפת ומוכנה, ובכלל בהרבה עוגת, נועצים
קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש ונקי המקצפת מוכנה.
-להכנת המלית, שמים את השוקולד, אבקת הקקאו והסוכר בסיר קטן וממיסים על אדים.
מוסיפים את אבקת הקפה, החלב והחמאה ממשיכים לבשל, תוך ערבוב, לקרם חלק.
-מסירים את תערובת השוקולד מעל האש ומוסיפים את החלמונים לאט לאט, מערבבים בעדינות לקרם אחיד,
יוצקים על העוגה ומקררים ו1 וחצי שעות.
-להכנסת הציפוי, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מורחים את הקצפת על העוגה, זורקים עליה פתיתי קוקוס(אם בחרתה). ומעטרים בקוביות שוקלד/וופלים מצופים.
*מי שרוצה לקלות פתיתי קוקוס: מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים בתבנית אפייה את הקוקוסוקולים עד
שיזהיבו.