טראפל קופידון אלכוהולי
גם שוקולד וגם אלכוהול - מתכון לקינוח שמעורר את החושים
המחשה :
ספוילר
כשר, חלבי, קל
תנו לטראפל פרשנות אישית בבחירת סוג האלכוהול שתוסיפו. בחרו ליקר או משקה צלול בעל אחוז אלכוהול גבוה. המלצות שלי - ויסקי, ליקר תפוזים, ליקר קפה, פיג'לינג ועוד.
החומרים לכ-15 יחידות (הכמות משתנה בהתאם לגודל החותכן):
אופן ההכנה:
- 80 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
- 60 גר' חמאה בטמפ' החדר
- 40 מ"ל משקה אלכוהולי
- אבקת קקאו, לטבילה
טיפ לניצול שאריות - אחרי קריצת כמות הלבבות הרומנטיים הדרושים, אפשר לחתוך את שאר התערובת לריבועים בעזרת סכין חדה.
- מרפדים תבנית בגודל 15X25 ס"מ בניילון נצמד.
- מחממים את השמנת עד תחילת רתיחה, שופכים על השוקולד (נטיפים או פיסות קטנות) ומחכים דקה. מערבבים מהמרכז עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
- מוסיפים לתערובת את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונבלעת בתערובת.
- מוסיפים את האלכוהול ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי. יוצקים לתבנית ומטלטלים מעט כדי שהתערובת תתיישר. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, ובעזרת חותכן עוגיות קורצים צורת לב. טובלים ומצפים באבקת קקאו. נועצים שיפוד באלכסון (אפשר לנקות בזהירות את מחצית השיפוד בתוך הטראפל בעזרת מגבת נייר לחה).
קרדיט לIFEEL