קערות שוקולד ממולאות בקצפת
מתכון לקינוח ממכר שאפשר להכין עם הילדים
המחשה:
ספוילר
כשר, קל, מהיר, חלבי
החומרים ל-6 קערות:
אופן ההכנה:
- 6 בלונים
- 1 חבילה (100 גר') שוקולד מריר
- 1 מכל לחיצה של קצפת מוכנה (או 1 מכל שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת)
- 2 תפוזים, קלופים ומפולטים
- 1 אשכולית אדומה, קלופה ומפולטת
- סוכריות שוקולד לציפוי עוגה
ההגשה: מוציאים את קערות השוקולד מהמקרר, ממלאים בקצפת ומעטרים בפלחי התפוז והאשכולית (אפשר להחליף בקליפות הדרים מסוכרות או בכל פרי צבעוני אחר). זורים מעל את סוכריות השוקולד ומגישים מיד.
- מנפחים מעט את הבלונים (לגודל של אשכולית בינונית) וקושרים את קצותיהם.
- ממיסים את השוקולד המריר בקערה מעל סיר עם מים חמים או במיקרוגל.
- מחכים שהשוקולד יצטנן אך עדיין יישאר נוזלי. טובלים כל בלון בשוקולד המומס כך שהחצי התחתון שלו יהיה מצופה כולו שוקולד ותיווצר צורה של קערה קטנה.
- מניחים את הבלונים על מגש מרופד בנייר אפייה כשהקשר של הבלון פונה כלפי מעלה. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה לפחות או עד להגשה.
- מוציאים את הבלונים, אחד-אחד, מהמקפיא. מפוצצים כל בלון בעזרת סיכה ומוציאים אותו מ"קליפת" השוקולד שהתקשתה. מחזירים כל קערת שוקולד אל המקרר עד להגשה.
קרדיט לIFEEL