גולאש
המצרכים
1 ק"ג בשר לגולאש, חתוך לקוביות
1 בצל גדול
1 קופסה רסק עגבניות קטנה
1/2 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה, מעט אבקת שום
תפוח אדמה אחד גדול, או שניים בינוניים.
שמן לטיגון
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל לקוביות גסות, ומשחימים בשמן בסיר עם תחתית כבדה
כשהבצל מקבל צבע זהוב, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים,
מכסים במים עד כדי שני שליש מגובה הסיר
מביאים לרתיחה , ונותנים לרתוח כרבע שעה.
בינתיים קולפים את תפוח האדמה, ומגרדים אותו על מגרדת דקה. מוסיפים את תפוח האדמה המגורד לסיר, מבלי לסחוט, כולל כל הנוזלים הלבנבנים שהוא הגיר בגירוד.
תפקידו של תפוח האדמה להסמיך את הרוטב ולהקנות לו מרקם מעובה.
על פי שיטתי, בשלב זה הסיר נכנס לתנור בחום של שבת למשך 4-5 שעות. אבל ניתן לבשל גם כרגיל על הגז, לפחות למשך שעתיים, או עד שהבשר מתרכך. אם מבשלים על הגז, יש לערבב מפעם לפעם את הרוטב בסיר, כי לתפוח האדמה יש נטיה להידבק לתחתית, בעיקר אם האש גבוהה מדי, או אם תחתית הסיר אינה עבה מספיק.
לפני ההגשה בודקים את הטעמים, ואם צריך מתקנים את התיבול.
ליד סיר הגולש בתנור, תמיד ישב גם סיר אורז קטן, לתוספת..
אבל הכי חשוב זה להכין הרבה לחם טרי, לספיגת הרוטב..
קרדיט לאתר מתכונים.נט