עוגת שמרים שוקולד
מתכון להכנת עוגת שמרים שוקולד. עוגת שוקולד פשוטה להכנה ומלאה בשוקולד טעים!
משך ההכנה: כ-4 שעות
מספר מנות: 8-12
מצרכים לצורך הכנת המתכון:
לבצק:
25 גרם שמרים לחים
1/4 כוס סוכר
4 כוסות קמח
כוס חלב
150 גרם חמאה רכה
4 ביצים
2 כפות תמצית וניל
כפית וחצי של מלח
חצי כוס שמן סויה למילוי:
4 כפות קקאו
50 גרם שברי שוקולד מריר
כוס סוכר לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
1/4 לימון סחוט
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
- ראשית, יש לערבב את החלב עם השמרים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החמאה, הביצים, הווניל, הסוכר, הקמח והמלח ומוסיפים את תערובת החלב והשמרים.
- מעבדים לכדי בצק אחיד, עד שמתקבל בצק גמיש עם מרקם אחיד.
- את הבצק יש להניח על קערה משומת למשך כשעתיים, עד שיתפח.
- מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ ולגודל 50X60 ס"מ.
אופן הכנת המילוי: פשוט לערבב את כל חומרי המילוי, עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
אופן הכנת הסירופ:
- ראשית, יש להרתיח בסיר את המים, הסוכר והלימון.
- על הבצק המרודד, יש למרוח את שמן הסויה ותערובת המילוי.
- לאחר מכן, יש לגלגל את הבצק ליצירת רול ולהניח את העוגה בתבנית משומת להתפחה לכשעתיים נוספות.
- לאפות בתנור בחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס למשך 25 דקות.
- לאחר האפייה, למרוח את הסירופ על העוגה.
בתיאבון!
----------------------
קרדיט לקוקיז.
המחשה: