חומרים ל-4 מנות
2 ביצים
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם מרגרינה
2 כפות סוכר
כלים להכנה מראש
קערה להקצפה
קערית
קערת פיירקס(זו קערת זכוכית עמידה בחום)
מחבת
כף
מקצפה
מרית
4 צלוחיות
אופן ההכנה
-מפרידית את הביצים:
שמים את החלבונים בקערה
ואת החלמונים בקערית.
-שוברים את השוקלד לקוביות, שמים בקערת פיירקס עם מרגרינה וממיסים
על אש בתוך מחבת עם מים. בוחשים עד שהתערובת נמסה.
-מורידים את הקערה מהאש, מערבבים את החלמונים ומוסיפים לשוקולד ומערבבים עד ליצירת
תערובת יציבה.
-מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף רך, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף
עד שהקצף יציב.
-מוסיפים לאט את תערובת השוקלד לקצף ומערבבים בעזרת כף גדולה או מרית.
- מחלקים את התערובת לגביעים ומקפיאים .