המחשה:ספוילר
הקדמה מתכון מאוד טעים ומאוד פשוט להכנה למי שיודע לעבוד עם עוף. מטבח עיראקי
חומרים:
4 תפוחי אדמה מבושלים במים וקלופים
2 בצלים קצוצים
1/2 חזה עוף קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
4 כפות קמח
1 ביצה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את קמח המצה, ומשאירים בצד.
2. מטגנים את הבצל עד שהוא נהייה זהוב, ומוסיפים את חזה העוף הפטרוזיליה ואת התבלינים(מלח,כורכום,קינמון)ומבשלים במשך שכ-2 דקות ומסירים מהאש.
3.יוצרים קציצות קטנות מתפוחי האדמה המאוכים. משטחים את הקציצה על כף היד וממלאים אותו הכפית מהמלית(העוף שטיגנו), וסוגריםלקציצה יפה. מכינים כך את כל הקציצות, ומכניסים למקרר ל25 דקות.
4. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה.
5. מערבבים את הביצה בקערית.
6. מורחים קלות את הקובות בביצה, משני הצדדים, ומטגנים על אש בינונית עד שהקובות הופכים לזהובים
קרדיט: שושי א. מלכת המתכונים