המחשה:ספוילר
הקדמה עגה טעימה וקלה מאוד לכנה ומצליחה תמיד. קרדיט לספר עוגת השבוע.
חומרים
7 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים.
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
קליפה מגוררת מתפוז
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים.
לעיטור:
1/4 כוס פתיתי קוקוס או אבקת סוכר.
פלחי תפוז
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
מרגרינה לשימון.
אופן ההכנה
-מחממים תנור לחום בינוני.
-מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, ממוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
- במערבל חשמלי, מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר לבלילה תפוחה ובהירה. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, סוכר הווניל וקליפת התפוז המגוררת, ומקפלים את בלילת החלמונים, לסירוגין עם השמן ומיץ התפוזים.
-מוסיפים את בלילת החלמונים לקצף החלבונים, ומקפלים עד שתיבלע כליל.
-משמנים את התבנית, יוצקים עלייה את הבלילה ואופים 25-30 דקות. מניחים להצטנן וזורים על העוגה פתיתי קוקוס או אבקת סוכר, ניתן לעטר גם בפלחי תפוז