המחשה:ספוילר
חומרים:
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
כף גדושה מלח
שש מאות מ"ל מים
מעט סולת לקימוח
לשמן שום
שמן זית
מעט אבקת שום
פטרוזיליה יבשה
לפיזור
שום גבישי
מלח גס
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים את המצרכים היבשים של הבצק(קילו קמח, שתי כפות שמרים יבשים).
מוסיפים את המים, ומחכים כ- 5 דקות.
משמנים את פני הבצק במעט שמן זית, מכסים את הכל.
מתפיחים עד להכפלת הנפח ומחממים תנור ל-190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שויים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס"מ.
חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות,
מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערה קטנה מערבבים את השמן זית, האבקת שום והפטרוזיליה היבשה ומברישים בנדיבות את הבצק.
מפזרים מעל שום גבישי ומלח גס ומכניסים לתנור עד שהאצבעות
זהובות גם מלמטה, מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
קרדיט לאתר מתכונים .נט