המדריך להכנת תגים!
(בסגנון יהלום ופנינה)
תגים זה לא משהו שהכינו בפורום הרבה, וגם אין מדריכים, לפי דעתי זה משהו מאוד יפה ומעניין, ולכן אני מכין את המדריך הזה.
שלב 1
התוכנה צייר/Painter באה עם כל מחשב, תגים מכינים בתוכנה זאת לכן תיכנסו אליה, ובעזרת הציור של ריבוע שבלוח האפשרויות. תציירו ריבוע בגודל של 42X42 (שימו לב שיהיה כתוב לכם למטה את גודלו של הריבוע)
(בכוונה עשיתי רווח, הוא ישמש אותי בהמשך)
שלב 2
על רעיון לתג לא חושבים בקלות, ויש כמה דברים חשובים ברעיון לתג.
אני אישית ממליץ לכם לחשוב קודם על הרעיון, כי כשאתם לא יודעים בדיוק מה אתם תעשו, אתם לא יודעים כלום ואתם סתם באים להכין תג, שבסוף הצורה שלו יכולה להיות חסרת משמעות, לכן אני ממליץ לחשוב על רעיון.
החלק הראשון בלחשוב על רעיון זה הסוג, יש 17 סוגים אפשריים:
חרק
אופל
דרקון
חשמל
לחימה
אש
מעופף
רוח (רפאים)
עשב
אדמה
קרח
רגיל
רעל
על-חושי
אבן
ברזל
מים
לאחר שבחרתם סוג אחד מן הרשימה, בחרו רעיון לסוג, למשל ענן יכול להיות סמל טוב לתג מסוג מעופף. וסמל של ברק יכול להיות תג טוב של חשמל.
אחרי שבחרתם, יהיה הרבה יותר נוח להכין את התג.
כמו כן, תג לא חייב להתבסס על משהו, ויכול להיות סתם קשקוש, כמו התג הזה שהכנתי:
(תג מתכת, לא יצא טוב)
אני בחרתי להכין למדריך תג מעופף של נוצה ("תג הנוצה") אך אתם תוכלו לבחור מה שתרצו.
שלב 3
נצטרך לצייר את התג עצמו, אם זה התג הראשון או השני שלכם, הייתי ממליץ לכם לצייר בלי לעזוב את העכבר עד שתיצא לכם הצורה הרצויה, אם אתם מתקדמים יותר, תוכלו לעבוד פיקסל פיקסל עד שתגיעו לצורה המושלמת של התג.
כמו בכל הדברים בציור ממוחשב, אסור שקווי המתאר יהיו "עבים מידי", כלומר אם אתם רוצים לעשות פיקסל אלכסוני לפיקסל אחר, הם לא יהיו מחוברים... זה קשה להסביר את זה, לכן הבאתי לכם את התמונות האלה להמחשה:
זה לא טוב:
זה טוב:
תציירו את הצורה שלכם בזהירות, כמו שתראו, אני ציירתי נוצה שקצת דומה לעץ ברוש:.
אם אתם רואים שהתג שלכם דומה למשהו אחר, שמרו את התג, ונסו את המשהו האחר הזה, אני שמרתי את התג, והחלטתי לנסות ללכת על עץ ברוש. יכול להיות שהעץ ברוש ייצא לי יותר טוב מהנוצה...
לאחר שסיימתם לצייר, נוכל לעבור לשלב הבא.
שלב 4
ניקח צבעים כדי לצבוע את התג, מכל צבע שנצטרך ניקח שלושה גוונים:
גוון בהיר (גוון א')
גוון רגיל (גוון הבסיס/ גוון ב')
גוון כהה (גוון ג')
למה נעשה את זה ולא ניקח פשוט רק את גוון הבסיס? כדי להצליל כמובן! הצללה תהפוך את התג ליותר אמיתי ובוהק.
מאיפה נשיג את הגוונים? שתי דרכים-
1) לקחת מפוקימון או מתג קיים, קחו פוקימון או תג, תגדילו אותו ותקחו את הצבעים
2) להכין בעצמך, נלחץ פעמיים בצייר על אחד הצבעים מהצבעים איתם אנו מתחילים ונבחר באפשרות: "הגדר צבעים מותאמים אישית". תזיזו את הסמן בין צבעי הקשת עד שתגיעו לצבע המתאים, ומשם תקחו את שלושת הגוונים.
ניצבע את התג בשטח הריק בגוון הרגיל (גוון ב') ובקווי המתאר נצבע בגוון הכהה (גוון ג').
שלב 5
עכשיו כדי שהתג יהיה יותר אמיתי, נעשה לו מין מסגרת שקופה, כאילו אנחנו לא מחזיקים נייר אלא תג קשיח, בשביל לעשות זאת, קחו את שתי הגוונים האלו:. קחו את הצבע התחתון יותר ועשו מסגרת לתג, אבל לא מסגרת של שכבה אחת, מסגרת של לפחות שתי שכבות או יותר, נסו כל מיני מספרים שונים לשכבות, (הקטינו כל פעם לגודל 1) ובדקו מה הכי יפה.
אני בחרתי לעשות שתי שכבות:
אבל, מה עוזרת המסגרת הזאת אם כמעט לא רואים אותה בגודל מקורי, צריך לעשות עוד מסגרת! כהה יותר, שתבליט את המסגרת התכולה, ותהיה המסגרת ה"רשמית" של התג.
לכן נעבור לשלב הבא.
שלב 6
המסגרת צריכה להיות כהה מאוד, משהו אפור או שחור, לכן קחו את הצבע הזה:ותתחילו לעשות מסגרת, כאן תעשו שתי שכבות בדיוק! לא יותר ולא פחות.
אחרי זה כבר נתכונן לשלב הבא, עשו קווים אלכסוניים על התג. אבל אלכסוניים בדיוק, פיקסל אלכסוני לפיקסל, בלי שתי פיקסלים צמודים אלכסוניים לשתי פיקסלים צמודים, או שלוש פיקסלים צמודים אלכסוניים לפיקסל, תוכלו לראות המחשה בתמונה הזאת:
(איפה שיש את הקווי מתאר העדפתי להשאיר בצבע ופשוט לחשב איפה אמור להיות הפיקסל הבא, אך אתם תצבעו גם על הקווי מתאר! אחר כך נצבע אותם מחדש.
שלב 7
מכאן זה כבר פשוט, בין כל שני קווים אלכסוניים נוצר קו אחד אלכסוני עבה מאוד, אנחנו נמלא אותו בצבע הבהיר (גוון א'), זכרו לא לצבוע את קווי המתאר! אנחנו עושים את זה כדי שיווצרו כאילו פסים בוהקים על התג, שממחישים שהתג נוצץ ובוהק.
תוכלו להיעזר בתמונה הזאת להמחשה:
והתוצאה...
הצלחתם? עקבתם אחר כל השלבים, אמור ללצאת לכם תג צבוע, בוהק, ומיוחד.
סיכום
1) למדנו כיצד לצייר קווים רגיל לכל עבודה שלכם בצייר בשביל ציור ממוחשב (שלב 3)
2) למדנו, שכאשר אנחנו חושבים שהתג יכול לצאת יותר טוב אחרת, לשנות אותו, ובמקרה הכי גרוע לשמור ולהמשיך מאותה הנקודה שבה עצרנו מקודם. (שלב 3)
3) למדנו כיצד לעשות לתג צורה תלת מימדית המייחדת את תגי יהלום ופנינה (שלב 5+ חלק מ 6)
4) למדנו כיצד להפוך את התגים לבוהקים, שממחישים את העובדה שהתגים הם תגים נוצצים ובוהקים, ולא סתם ציור שגזרנו מדף. (חלק משלב 6+ שלב 7)
5) הכנו תג בהצלחה!
נכנס ללינקייה (כאילו דאה) אבל אם אתם חושבים שלא צריך תגידו לי ואני יוציא... כי יכול להיות שכושר השיפוט שלי קצת יפול כי זה המדריך שלי...
תגובות בונות!