המחשה:ספוילר
חומרים ל60 עוגיות
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
70 גר` (1/3 כוס) סוכר
380 גר` (3 כוסות + 2 כפות) אבקת סוכר
250 גר` שקדים טחונים
1 כפית גדושה אבקת נס קפה (שמתי 4 לפי שירלי נמש)
למלית:
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גר` שוקולד לבן קצוץ
1 כפית אבקת נס קפה
אופן ההכנה
1. מקציפים חלבונים עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה כ – 3 דקות, עד לקבלת קצף רך.
2. מערבבים בקערה את יתרת החומרים, מנפים לתוך הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר עגול וחלק בקוטר של ס"מ אחד, ומזלפים עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ על תבניות מרופדות בנייר אפייה. משהים בטמפ` החדר כשעה - כדי לקבל בגמר האפייה קליפה קשיחה ומבריקה-.
4. מחממים תנור ל 160 מעלות.
5. נוגעים עם האצבע בעוגיות ואם האצבע לא נדבקת הן מוכנות לאפייה.
6. אופים כ 15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות מבפנים. מצננים היטב.
7. למלית – מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה,
יוצקים על השוקולד והקפה ומערבבים לתערובת חלקה.
מצננים כ שעה במקרר מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר 1 ס"מ.
8. מרכיבים את המקרונים:
הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים עליהן מהמלית ,מכסים בעוגיות הנותרות ומצמידים בעדינות.
9. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 5 ימים או במקרר עד 10 ימים.
קאדיט לאתר מתכונים.נט