בריגאדרו - מעדן ברזילאי
המצרכים
1 חבילה מרגרינה ( 200 גרם) בטעם חמאה, מחמאה, או 2 חבילות חמאה
500 גרם ריבת חלב מוכנה
3 כפות סירופ שוקולד צמיגי ( יש של הרשי ויש של סושארד) או 100 גרם שוקולד מריר, או רבע כוס קקאו משובח - כל אחת מהאופציות מניבה טעם קצת שונה אבל כולן טובות
70 גרם שוקולד מריר מגורד במגרדת דקה 1 כף קקאו
עטרות נייר קטנות
אופן ההכנה
בסיר קטן ממיסים את החמאה + המרכיב החום ( סירופ שוקולד, שוקולד או קקאו)
כשהחמאה חומה וללא גושים, מוסיפים את ריבת החלב
מבשלים את התערובת על אש קטנה כרבע שעה, תוך בחישה תכופה
התערובת הופכת להיות קצת צמיגית
מסירים מהאש, מצננים על השיש
עוטפים את הקערה בניילון נצמד, שולחים למנוחה במקרר - לא במקפיא - בין שעה לשעתיים, או עד שנוגעים ורואים שהמרקם מאפשר יצירת כדורים לא דביקים
מערבבים את השוקולד המגורד בצלחת עם כף קקאו
מכינים צלוחית קטנה עם מעט מים להרטבת הידיים
קורצים מן התערובת כדורים קטנים, בגודל זיתים גדולים, מלחלחים את הידיים מפעם לפעם
מגלגלים את הכדורים בתערובת השוקולד והקקאו
מכניסים כל כדור לעטרת נייר קטנה (מנג'טים)
מאפסנים בקופסת פלסטיק אטומה היטב, שכבות שכבות, כשבין שכבה לשכבה מפריד נייר אפיה גזור
שומרים במקפיא
אפשר לאכול קפוא (זה לא ממש קופא לגמרי) או להעמיד על השיש כמה דקות לפני שאוכלים..
זהו, אוכלים וחולמים על ברזיל...