המחשה:ספוילר
חומרים
1 כוס מים
50 גרם מרגרינה/חמאה
¼ כפית מלח
1 ¼ כוסות קמח
3-4 ביצים
להכניס את המים המרגרינה והמלח לסיר בישול בינוני ולהרתיח עד שהמרגרינה נמסה.
להשאיר את הסיר על אש נמוכה.
להוסיף את הקמח בבת אחת אל המים הרותחים תוך בחישה בכף עץ ולבחוש בעוד הסיר על האש,
עד אשר הבצק נעשה חלק נפרד מדפנות הסיר ומתלכד סביב הכף.
זמן הבישול כשתיים שלוש דקות.
להוריד מהאש ולקרר את הבצק לחום פושר.
להוסיף אל הבצק ביצה אחר ביצה תוך בחישה במערבל.
כמות הביצים תלוייה בסמיכות הבצק.
הסמיכות הרצויה היא שכאשר מכניסים לבצק כף עץ ומרימים אותה נשאר על הכף
בצק בצורת לשון.
לסדר את הפחזניות בשתי כפיות על גבי תבנית.
לאפות בחום בינוני כ-40 דקות.
הפחזניות מוכנות כאשר צבען שחום בהיר.
לקרר מעט לחצות את הפחזניות בצורה אופקית להוציא מתוכן חלקי בצק בלתי אפויים. למלא אותן במלית.
להכנת המלית:
אינסטנט פודינג
כוס חלב
1 שמנת לקצפת
להקציף הכל ביחד עד שמתקבל קרם.
קרדיט לאתר מתכונים.נט