המחשה:ספוילר
חומרים
2 כוסות חלב (אפשר להחליף
כוס אחת בשמנת מתוקה)
שליש כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט נדיב של מלח.
2 כפות קורנפלור
100 גר’ שוקולד מריר
אופן ההכנה
מוזגים לסיר את החלב, ומוסיפים פנימה את הסוכר, הוניל והמלח. מחממים על אש נמוכה (מטיבי לכת על אש גבוהה). בצד, מודדים בכוס 2 כפות קורנפלור. מוזגים מעט חלב חם לכוס וממוססים את הקורנפלור עד שאין גושים והתערובת חלקה לחלוטין. מוזגים בחזרה לסיר עם החלב החם וטורפים היטב עד שהחלב מתחיל להסמיך. מתחילים להוסיף פנימה קובייה אחר קובייה מהשוקולד, עד שהתערובת נצבעת כולה בחום והופכת חלקה ומבריקה. אוכלים חם, או מוזגים לקעריות ומצננים שעתיים-שלוש במקרר עד להתמצקות.
קרדיט לאתר מתכונים.נט