טורון - נוגאט ארגנטינאי
המחשה :
המצרכים
כוס ושליש דבש
2 חלבוני ביצים מוקצפים לקצף נוקשה
250 גרם שקדים מולבנים
75 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים (בערך 3/4 כוס)
אופן ההכנה
שופכים את הדבש לסיר קטן, ומחחמים על אש בינונית
מערבבים בכף מעץ ומביאים לרתיחה
מסירים מהאש מיד לאחר הרתיחה, וממשיכים לבחוש כל הזמן עד שהדבש מגיע למרקם של סירופ - כמו סירופ מייפל למשל.
מקציפים את שני החלבונים לקצף נוקשה מאד, ומערבבים אותו עם הדבש
מחזירים את הסיר לאש וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שמתקבלת עיסה צמיגית דמויית טופי
שופכים פנימה את השקדים ואגוזי הלוז, השלמים. חשוב מאד: השקדים והאגוזים צריכים להיות במצב חמים כשמכניסים אותם לעיסת הנוגט. לכן, אחרי שמקלפים מהם את הקליפה החומה, שמים אותם בנייר כסף, סוגרים, ומכניסים לתנור חם למשך כרבע שעה.
שופכים את השקדים והאגוזים בעודם חמים לתוך העיסה ומערבבים
על משטח עבודה מניחים נייר אפיה מקופל לשניים (שיהיה חזק) ומשמנים אותו קלות
שופכים את העיסה ומשטחים אותה
מכסים בשכבה נוספת של נייר אפיה משומן מקופל לשניים
מניחים על הכל משקולת - ספר כבד או משהו שטוח וכבד
מניחים לכל להקרש, ואז בעזרת סכין חדה חותכים לצורות הרצויות - מלבנים, מעויינים או מרובעים בגודל 4 על 4 ס"מ.
ונזהרים לא לשבור את השיניים ולא להפיל את הסתימות...