המצרכים
4 אפרסקים גדולים ובשלים מאד (מהסוג הצהוב. אפשר גם 8 חצאי אפרסקים משומרים, אבל זה פחות טעים)
2 כוסות קמח רגיל
2 ביתים טרופות
4-5 כפות שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
רבע כפית סוכר
1 כף חמאה מומסת
לציפוי
1 כוס חמאה מומסת, מושחמת במחבת ומסוננת
8 כפות סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח, הביצים וארבע כפות שמנת מתוקה
נוצר בצק קשה
אם הוא לא מתחבר, מוסיפים את הכף החמישית של השמנת המתוקה
מוסיפים סוכר, מלח וכף חמאה מומסת
מעבירים למשטח מקומח ולשים בערך 10 פעמים, עד שהבצק אחיד ורך
מכסים בקערה ונותנים לנוח כחצי שעה
מעמידים סיר עם מים חמים וטיפת מלח לרתוח על האש
רוחצים את האפרסקים - לא מקלפים, לא חוצים ולא מוציאים חרצן, משאירים את האפרסק שלם
אם משתמשים באפרסקים משומרים - מסננים מהנוזלים ומייבשים אותם במגבת נייר שיהיו יבשים. מצמידים כל שני חצאים יחד ומתייחסים לזה כאל אפרסק טרי שלם
מחלקים את הבצק ל - 4 כדורים
משטחים כל כדור לעלה שיכול להכיל בתוכו את האפרסק השלם
מניחים את האפרסק על הבצק, וסוגרים עליו מכל עבר, מעבדים את הבצק היטב בידיים שיסגור לגמרי על האפרסק, יש לשים לב שלא יהיו חורים או קרעים בבצק ושהאפרסק יהיה סגור לגמרי
מניחים את הכופתרות הממולאות באפרסקים בתוך הסיר עם המים הרותחים ומבשלים בערך 20 דקות
מוציאים בכף מחוררת
מניחים כל כופתאה בקערית קטנה
בעזרת שני מזלגות פותחים כל כופתאה לשניים (לא חותכים בסכין)
בשלב זה אפשר לסלק את הגרעין אם ישנו
שופכים מלמעלה רבע מהחמאה המזוככת שעורבבה עם הקינמון והסוכר
לזיכוך החמאה - ממיסים אותה במחבת, נותנים לה להגיע ממש עד סף רתיחה והשחמה קלה, ואז מניחים להתקרר קצת. מסננים אותה במסננת דקה להסרת הקצף ושאר חלקים שאינם שומן טהור. שופכים פנימה את הסוכר והקינמון ומערבים עד להמסה מלאה של הסוכר. אם צריך - מחממים עוד טיפה על האש.
יוצקים על הכופתאות המבושלות.
מגישים חם או פושר