שטרודל תפוחים וינאי
המצרכים
כוס וחצי קמח ללחם או רגיל
1 ביצה טרופה קלות
חצי כוס חמאה לא מלוחה
1 כוס פירורי לחם טריים
רבע כוס סוכר
2 כפיות קינמון
600 גרם תפוחי עץ חמצמצים (בערך 4 בינוניים)
חצי כוס צימוקים לבנים
רבע כוס מים חמימים
קורט מלח
אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה
מנפים את הקמח וקורט מלח לתוך קערה גדולה
חופרים באמצע גומה, מוסיפים את הביצה הטרופה ורבע כוס מים חמימים
לערבב בידיים לבצק חלק
להחזיק את הקערה נוטה על הצד ביד אחת, וביד השניה לטפוח על הבצק, תוך סיבוב המרפק - ללוש הבצק מוכן כאשר הוא נפרד בקלות מהקערה ואין מה לחבוט יותר...
מניחים אותו בקערה נקייה, מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים למשך רבע שעה
בינתיים ממיסים חצי מכמות החמאה במחבת, ולאט לאט מטגנים בה את פירורי הלחם עד שהם הופכים לשזופים יפה
מניחים בצד להתקרר
מערבבים את הסוכר והקינמון וגם כן מניחים בצד
מחממים תנור ל - 180 מעלות
פורסים על השיש מגבת נקיה, ומקמחים אותה קלות
מניחים עליה את הבצק ומתחילים לפתוח אותו בעזרת האצבעות
מותחים את הבצק לכל הכיוונים על המגבת עד שהוא מגיע למידה של מלבן בגודל 60 על 50 ס"מ
מכסים את הבצק המתוח במגבת נוספת ונותנים לנוח 15 דקות
ממיסים את שארית החמאה ומניחים בצד
קולפים את תפוחי העץ וחותכים לרבעים וכל רבע לפרוסות דקות
מערבבים את התפוחים עם פירורי הלחם
שופכים עליהם את תערובת הסוכר והקינמון
מוסיפים את הצימוקים ומערבבים הכל יחד
מורחים את יריעת הבצק בנדיבות בחמאה המומסת
מפזרים את תערובת התפוחים לאורך המלבן
בעזרת מספריים גוזרים את השוליים של יריעת הבצק במידה ונשארו שם חלקים עבים מדי שלא נמתחו מספיק דק.
נעזרים במגבת כדי להתחיל לגלגל את הבצק לצורה של שטרודל, מהצד הקצר יותר (של ה - 50 ס"מ)
דוחפים ומגלגלים עד שמקבלים גלילה יפה, מעבירים אותה בזהירות לתבנית מצופה בנייר אפיה כאשר התפר נמצא למטה,
אפשר להשאיר את השטרודל ישר וארוך, אם יש מקום בתבנית, או לקרב מעט את הקצוות שלו זה לזה כדי לשוות לו צורת חצי סהר.
מורחים את פני השטרודל ביתרת החמאה המומסת
אופים בין 35 ל - 40 דקות עד שנוצרת שכבה זהובה ופריכה
מקררים, זורים מלמעלה אבקת סוכר, ומגישים עם פודינג וניל , גלידה או קצפת על יד.