קציפת תותים
המצרכים
600 גרם (בערך, לא חייבים לדייק ) תות שדה אדום, בשל ורך.
1 כוס סוכר
חלבון אחד של ביצה גדולה.
אופן ההכנה
רוחצים את התותים
מורידים את העלים
שמים את כל כמות התותים בקערה של מעבד מזון, עם להב הפלדה.
מוסיפים לקערת המעבד את כוס הסוכר וחלבון הביצה.
מערבלים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות, עד שהכמות מוכפלת והופכת להיות ורודה ואוורירית.
מכינים 7-8 כוסות פלסטיק חד פעמיות, ובעזרת מצקת ממלאים אותן בקציפה הורודה.
כוסות הפלסטיק הן מטעמי נוחות, ורק לשימוש 'פנימי' של בני הבית. אם מתכוננים לאורחים, כמובן שכדאי לצקת לתוך כלים נאים להגשה. אני משתמשת בתבניות קרמיקה קטנות, כמו אלו שמגישים בהן סופלה במנות אישיות.
גוזרים ריבועים קטנים של פלסטיק נצמד, ומכסים בו את פתח הכוס או התבנית ומצמידים היטב.
דוחפים לפריזר.
הצעת ההגשה הכי מתאימה היא לאחר הפשרה של כחמש-עשר דקות על השיש, ואז המרקם המתקבל הוא כמין מוס חצי קפוא. אבל יש האוהבים לאכול ישר מן המקפיא, כמו ארטיק קפוא או סורבה, ולעומתם יש כאלה שאוהבים לתת לזה סיבוב קטן במיקרו, ולהתענג על מחית חלקלקה.
הכל הולך, זה טעים בכל צורה..
תודה למתכונים.נט