המצרכים
1 חבילת ביסקוויטים פתי-בר בטעם שוקולד
150 גרם חמאה מומסת
750 גרם גבינת שמנת (תבחרו את האחוזים לבד, על פי מידת המכנסיים שלכם..)
350 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב
מרפדים עם העיסה תבנית אפיה משומנת מספר 24 או 26
מקציפים את הגבינה במיקסר למרקם חלק
ממיסים את השוקולד + מיכל השמנת המתוקה במיקרו, או על אדים, ומוסיפים לגבינה
מוסיפים את הוניל, המלח והסוכר
מוסיפים את הביצים השלמות אחת אחרי השניה
ממשיכים להקציף עד שיש לנו מרקם חלק ואחיד
יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויט, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (150-160 מעלות, לא יותר), ואופים במשך שעה בערך.
מוציאים את העוגה כעבור כשעה, גם אם היא לא נראית מוכנה ויציבה. היא קצת מתנדנדת כזאת.
היציבות מגיעה רק אחר כך, אחרי שמצננים אותה על השיש - מחוץ למקרר, במשך כשעתיים, ורק אז מכניסים למקרר לפחות ל-24 שעות לפני האכילה, ורצוי אף יותר.
העוגה גם משתבחת ככל שהיא 'מתבגרת' , אז כל מי שרוצה להכין אותה לחג - כדאי לו להזדרז ולהכינה יומיים-שלושה לפני.
ובגלל שהיא לא גבינתית-לבנה כזאת שמזוהה רק עם חג שבועות, אפשר להכין אותה בכיף לאורך כל השנה, ולהתענג, ולקצור מחמאות..