המצרכים
לקלתית הבצק:
3/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות חלב קר
למלית:
2 ביצים טרופות
2 כפות שמנת מתוקה
1 כף חמאה רכה מאד
רבע כפית תמצית וניל
שמינית כפית קינמון טחון
1כף קליפת לימון מגורדת דק דק
100 גרם סוכר
300 גרם קוקוס
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
בקערת מעבד או מערבל מזון מערבבים את הקמח, המלח וקוביות החמאה
מעבדים כ - 10-12 שניות, עיבוד קצר ביותר, רק עד שהעיסה הופכת פירורית
מוסיפים את החלב ומעבדים בפולסים קצרים בערך 12-14 לחיצות עד שמתחילה להסתמן התגבשות של בצק, אבל לא להניח לזה להיות כדור אחיד.
מוציאים מהקערה, ובעזרת הידיים מעבדים לצורה של דיסקית שטוחה, לא גדולה
עוטפים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לפחות שעה
מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר
משמנים קלות תבנית פאי
מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד שהוא מגיע לקוטר של כ - 25 ס"מ
מעבירים את הבצק לתבנית הפאי ומשטחים אותו באמצעות הידיים על התחתית ועל הדפנות
מסירים את עודפי הבצק המשתפלים מעבר לשוליים
דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות, כולל בדפנות
מחזירים לקירור של רבע שעה נוספת במקרר
מחממים תנור ל - 200 מעלות
מכינים את המלית:
טורפים יחד את הביצים, השמנת המתוקה, והחמאה הרכה
מוסיפים וניל, קינמון, קליפת לימון וסוכר
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב
מעבירים את עיסת הקוקוס לתוך תבנית הפאי המרופדת בבצק (הבצק עדיין איננו אפוי!)
אופים את הפאי במשך 10 דקות בחום של 200 מעלות, ולאחריהן מנמיכים ל-180 מעלות וממשיכים לאפות בערך עוד 20 דקות, עד שמתקבל מעטה זהוב
מגישים חמים, או לחילופין מקורר מהמקרר.