כן, ואם לסבתא היו גלגלים היא לא הייתה יכולה לעלות במדרגות, מה הנקודה כאן בדיוק?
עם צ'אבי ואינייסטה (שני הקשרים הטובים בעולם) מסי הוא השחקן הטוב בעולם, בלעדיהם הוא רק אחד הטובים (וראינו הוכחה לכך במונדיאל). אבל, מסי כבר אמר שהוא בחיים לא יעזוב את בארסה ועד שצ'אבי יפרוש (הוא כבר בן 32) אז מסי ימשיך להפציץ ובין היתר הוא גם ירכוש יכולת הנהגה.
חוץ מזה, יצא לי כבר כמה פעמים לחשוב על זה ומההשוואה הנדרשת למראדונה הגעתי לתוצאה כי -
מראדונה בגילו של מסי (22) היה שותף למונדיאל 1982 בספרד. בטורניר זה מראדונה איכזב, שכן הוא היה אחד משחקני המפתח של ארגנטינה (בתקופה זאת עוד שיחק בברצלונה). ארגנטינה הגיעה בטורניר ההוא לסיבוב השני (בתקופה ההיא היו 24 קבוצות, כאשר בסיבוב הראשון היו 6 בתים של 4 קבוצות כ"א, בסיבוב השני 4 בתים של 3 קבוצות כ"א, כאשר מכל בית עלתה קבוצה אחת לחצי הגמר למשחק נוקאווט), והייתה בבית מוות של ממש עם איטליה וברזיל (ארגנטינה יצאה עם 2 הפסדים מ-2 משחקים, כאשר באחד המשחקים המעניינים בהסטוריה איטליה ניצחה ברגע האחרון את ברזיל ולבסוף גם זכתה בגביע העולמי).
בקיצור, הם סיימו במקומות 9-12 מתוך 24 קבוצות (ארגנטינה 2010, לשם השוואה, סיימה במקום 5-8 מתוך 32 קבוצות - הישג טוב יותר מהמונדיאל ההוא).
במשחק האחרון של ארגנטינה באותו טורניר, מארדונה הכשיל ללא כדור את שחקן ברזיל וקיבל כרטיס אדום, ובכך סיכם טורניר חלש אישית וקבוצתית.
מסי, לכל מי שישן כל הקיץ, סיים טורניר חלש יחסית קבוצתית וחלש בעיקר אישית, כאשר היה המנוע המרכזי של ארגנטינה - אך סיים ללא שערים וללא בישולים.
מה שחשוב לזכור מכך, זה שארבע שנים אחרכך, כאשר מראדונה היה בן 26 והיה ללא עוררין כוכב ארגנטינה (וגם כוכב נאפולי באותה תקופה, הוא אף שבר את שיא ההעברות בכל הזמנים לאותה תקופה, כאשר נרכש באותו קיץ מבארסה ב-7.5 מליון דולר), והוביל אותם לזכייה במונדיאל עם 5 שערים וחמישה בישולים - כולל שלושה שערים שלא ישכחו לעולם (שניים מהם סלאלומים ענקיים שבטוח זכורים לכם, כאשר נגד בלגיה הוא עבר חמישה שחקנים + שוער, והשלישי היה שער "יד האלוהים" שבטוח מוכר לכם, נגד אנגליה).
אז צריך לתת למסי זמן, ומי יודע - אולי בעוד 4 שנים, בגיל 26, הוא יוביל את ארגנטינה לזכייה בברזיל, אשר לשתי הנבחרות יריבות ארוכת שנים, ויוכיח את עצמו מול כל העולם גם כמנהיג.
זכרו גם כי היגוואין, אגוארו, די מאריה וארגנטינאים אחרים ורבים עוד לא הגיעו לשיאם ולנבחרת הזו יהיה הרבה מה להגיד בברזיל 2014.
איתי, מנהל פורום ספורט
לינקייה:
ספוילר
גלעד שליט הוא ההוכחה שיהודי אחד שווה לאלף ערבים
נכון(כמעט כל מה שאמרת) כרגע אני מדבר רק על יכולת קבוצתית לא על תארים אישיים ודפוקים
וכרגע מסי לא משתווה לגדולים ביותר והוא עוד צריך להוכיח את עצמו לעומת זאת דל-פיירו וטרזגה ואם אפשר גם נדבד הם בין השחקנים הגדולים ביותר שהיו אי פעם ולהזכירך דל פיירו כבר 17 שנים ביובה כולל עונת הSerie B
דרך אגב צ'אבי בן 30 ומסי בלעדי צ'אבי ואינייסטה כמו שכבר אמרת הוא "רק" אחד הטובים
מסי כן משתווה לגדולים, אמנם לא בסדר גודל של מארדונה ופלה אבל כן לסדר גודל יותר קטן.
מה דפוק בתארים אישיים? נעל הזהב, שחקן השנה של ליגת האלופות, שחקן השנה בעולם (גם ע"י פיפא וגם ע"י המגזין הצרפתי ששכחתי את שמו) לא באים בקלות והוא זכה בהם בזכות ולא בחסד.
דל פיירו שחקן גדול וקשה להשוות שחקן בן 36 לשחקן בן 22, כי ברור שדל פיירו לא בשיאו, אך אל תמעיט בערכו של מסי.
טרזגה? לא עשה יותר מדי, גם נדבד לא כ"כ (למרות שהוא נחשב לצ'כי הטוב בכל הזמנים, וזו נבחרת שפעמיים הייתה סגנית במונדיאל) בהשוואה לגדולים אחרים - לדעתי אתה מגזים ביכולת שלהם.
איתי, מנהל פורום ספורט
לינקייה:
ספוילר
גלעד שליט הוא ההוכחה שיהודי אחד שווה לאלף ערבים
תראה קצת משחקים של נדבד ותבין טרזגה חלוץ רחבה קלאסי ודל פיירו הוא פשוט דל פיירו אני לא אומר שהם הכי טובים בעולם אי פעם אני רק אומר שהם בין הטובים בכל הזמנים דל פיירו בשיאו היה הרבה יותר טוב ממסי של היום פשוט בדור של דל פיירו היו שחקנים יותר טובים(לדעתי) אני לא אומר שכל אחד הם הוא הטוב בעולם אבל אני אומר שהם בין הטובים בעולם ומסי עדיין לא משתווה למראדונה פלאטיני זידאן ראול נסטה קאנאברו זולה בקהאם בופון זוף קאסיאס מולר(גרד) בקנבאואר וכו'
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)