קוסקוס עם קציצות בשר ואפונה
קוסקוס עם תבשיל קציצות בשר ואפונה
מצרכים
2 שקיות קוסקוס בינוני אסם(או שאר קוסקוס מתאים)
לקציצות הבשר:
600 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר על מגררת גסה
1 תפוח אדמה מגורר על מגררת דקה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 – 4 כפות פירורית אסם
2 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה, כמון
1/4 כפית קינמון
שמן לטיגון
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם אפונה קפואה
1/2 כוס שמיר קצוץ
מלח, פלפל שחור
1 כף מרק תיבול עוף אמיתי אסם
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. צרים קציצות מאורכות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו.
2. מחממים שמן בסיר בישול רחב , מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את האפונה ומערבבים. מניחים מעל את הקציצות המטוגנות, מתבלים במלח, פלפל ומרק תיבול עוף, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות, מסירים מהאש ומפזרים מעל את השמיר הקצוץ.
4. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה, עורמים בצלחת מעט קוסקוס ומניחים מעל קציצות בשר ואפונה. מגישים חם.
לגיוון: הוסיפו כמה כפות קוסקוס לתערובת בשר טחון והרי לכם קציצות אוריריות ונימוחות בטעם גן-עדן
קרדיט לאתר בישולים